Åsane startet eksamensperioden med seier

Og er fortsatt ubeseiret på bortebane

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Se høydepunkter fra kampen i vinduet ovenfor

— Jeg har avlyst eksamensperioden, ingen får ta eksamen i mai, sier Kjetil Knutsen med en ironisk stemme, fylt med latter.

Les også

Sånn jubler en Vålerenga-toppscorer

I fjor hadde Åsane en fantastisk start på sesongen. Og de har ikke startet noe særlig dårligere i år heller. Mot Sandnes Ulf søndag, var det et sterkt lag som kunne juble for tre poeng.

MATCHVINNER: Geir Andre Herrem er i form om dagen, og scoret sitt fjerde mål i serien for Åsane mot Sandnes Ulf.

Men på mandag er det skole igjen – for flesteparten av spillerne. Åsane går inn i den skumle eksamensperioden. Det var samtidig som karakterene skulle settes, at tapene begynte å komme i fjor.— Det er en tøff periode å være inne i, det er vi klar over, sier treneren.

Nå håper han at de kan ha tatt lærdom av fjoråret i denne viktige perioden.

— Vi skal klare å håndtere det. Det er en fin utfordring at vi kan klare å håndtere ett tett kampprogram, og eksamensperiode.

Les også

Åsane-spiller får internasjonal ros: Tatt ut på «drømmelag» med Totti

— Vi trente litt for tøft i fjor

I fjor valgte Åsane å trene hardt i vårmåneden. Kanskje var det all den treningen som ga de krefter i nedrykkskampen – det er vanskelig å si. Men i år blir det kanskje annerledes.

— Det kan være at vi var litt uerfaren på belastningen, og trente litt for tøft i mai i fjor. Vi prøvde det vi kunne i fjor også, og kanskje fikk vi godt betalt utover høsten fordi vi trente hardt, sier Knutsen.

Men så langt i konfirmasjonsmåneden, har de oransjekledde levert varene. Mot Bryne sist ble det uavgjort i en kamp de kunne – og kanskje burde – vunnet. Og mot Sandnes tok de en sterkt borteseier.

Herrem avgjorde igjen

— Vi er optimister i forhold til det som kommer, det er sånn vi må møte det. Først og fremst handler det om å konsentrere seg 100 prosent om det som kommer, og det er neste kamp, sier treneren.

Og en som virkelig konsentrerer seg om dagen, er Geir Andre Herrem. Han trengte bare 7 minutter på å finne nettmaskene på Sandnes stadion. Åsane spilte en lang ball i bakrom, lysluggen plukket den ned, og sendte av gårde et skudd i bue over keeper.

— Det å ha en som scorer for oss, det sier seg selv at det er viktig. Herrem er viktig, og han er god nå. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal komme flere mål fra han.

Herrem ble erstattet etter 77 minutter, og inn kom Marcus Stueland. Noen minutter senere var han på rett sted til rett tid, når Sandnes Ulf sin keeper ga en unødvendig retur. Returen satt Stueland greit i mål, og punkterte kampen.

Publisert: