Hønefoss skulle helst ha startet borte

<p>FFKs hjemmefordel i siste kamp irriterer Hønefoss.<br></br><strong> <a href="/live">Se Hønefoss – Fredrikstad fra 15.00!</a></strong></p>

Publisert:

Fotball , 13. april 2008 , Adeccoligaen , 1. divisjon , Hønefoss - Start 3-3, Frode Lafton , Hønefoss Foto: Digitalsport

Arne Scheie tror mest på Fredrikstad. Foto: DIGITALSPORT

MOLDE 20081026:Fredrikstads Andreas Tegstrøm (t.h.) jubler etter lagkamerat Ardian Gashi etter 1-2 scoringen under eliteseriekampen mellom Molde og Fredrikstad på Aker Stadion i Molde søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

I ettermiddag spilles den første av to finalekamper om den siste plassen i neste års eliteserie. Hønefoss tar imot Fredrikstad hjemme på Ringerike, men aller helst skulle de ha ønsket å få hjemmefordel i returkampen.

Det var imidlertid FFK som var heldige med trekningen til Fotballforbundet.

— Vi har selvsagt troen på at vi skal kunne slå Fredrikstad over to kamper, men vi er nødt til å gjøre mesteparten av jobben på hjemmebane. Vi har ikke vært så gode på bortebane i år, så et bra resultat hjemme kan legge grunnlaget, sier Hønefoss-spilleren Tor Øyvind Hovda til Ringerikes Blad.

— Vi vil gjerne vise oss fram hjemme og avslutte her på en bra måte. Nå handler det om å ofre alt over to kamper, og vi skal gjøre årsbeste på AKA Arena, lover Hovda.

Se Hønefoss – Fredrikstad fra 15.00!

- Nøkkelen er å holde nullen

Også Lennart Steffensen tror at hjemmekampen kan bli avgjørende, og aller helst ville midtbanespilleren ha byttet om på de kommende kampene.

— Det beste hadde vært å avslutte med hjemmekamp, men nå får vi bare sørge for å holde tett bakover på AKA Arena i den første kampen. Vi har jo uansett to muligheter mot Fredrikstad, så kampen hjemme er ikke helt avgjørende, sier Steffensen.

- Nøkkelen blir å holde nullen hjemme. Klarer vi det gjør vi jobben mye enklere for oss selv, sier HBK-kaptein Frode Lafton til Ringerikes Blad.

Scheie tror på FFK

Fredriksstad Blad har snakket med flere eksperter, og gjennomgangsmelodien er at ”dette klarer FFK”.

- Jeg hadde Hønefoss som en favoritt for en stund siden, men etter å ha sett FFK mot Løv-Ham, og Hønefoss mot Ranheim, tror jeg Fredrikstad har en god mulighet til å dra dette i land, sier Arne Scheie i NRK.

— Det vil bli spennende og jevnt, men jeg tror altså at FFK har et lite overtak, ikke minst fordi de spiller siste kvalikkamp hjemme. Det er en stor fordel, konstaterer Scheie.

Tidligere FFK-spiller Tore Pedersen holder også en knapp på rødbuksene.

— Dette klarer FFK, det er helt soleklart.

Store konsekvenser

For ett år siden feiret Andreas Tegström opprykk med Hønefoss. Nå håper svensken å kunne feire opprykk mot Hønefoss – før han reiser hjem til Sverige.

- Jeg har spilt for et fullsatt Aka Arena og tror nok også Hønefoss-publikummet vil våkne nå, men fotballinteressen kan ikke sammenlignes med hva den er her nede, sier Tegström til Fredriksstad Blad.

At konsekvensene er store for Fredrikstad legger ikke FFK-leder Svein Johannessen skjul på. Han anslår at medieavtaler og økte billettinntekter vil gi klubben minst 20 millioner kroner mer å rutte med - dersom de rykker opp da.

- Vi må være forberedt på at det verste kan skje. Klarer vi ikke opprykk blir det store kutt i organisasjonen. Det er helt klart, sier Johannesen til lokalavisen.

Se Hønefoss – Fredrikstad fra 15.00!

Publisert: