Brann-veteranene kan kreve lengre kontrakter

Ukjent opsjon kan forlenge kontraktene til Erlend Hanstveit (34) og Azar Karadas (33).

Erlend Hanstveit og Azar Karadas har begge opsjoner i sine kontrakter som gjør at dersom de starter mer enn halvparten av årets kamper, har de rett på en kontraktsforlengelse på ytterligere ett år.
Erlend Hanstveit.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

De begynner å gjøre seg gjeldende på adelskalenderen, og går snart i ett med inventaret på Brann stadion. Både Azar Karadas og Erlend Hanstveit er Brann-veteraner som fortsatt holder koken. Så er spørsmålet om koken er het nok til at de to kan få fortsette sine Brann-karrierer utover 2015-sesongen. Begge har nemlig en kontrakt som løper ut sesongen, og begge har lignende klausuler i sine avtaler:

Dersom de starter mer enn halvparten av kampene i sesongen, utløses en opsjon som gjør at de har krav på en forlengelse med ytterligere ett år.

Det bekrefter klubbens konstituerte sportssjef, Rune Soltvedt.

— Erlend og Azar har begge opsjoner i sine kontrakter som gjør at dersom de spiller mer enn halvparten av kampene i år, så har de opsjon på ett år til, sier han.

- Det sier seg selv

I så måte er det Azar Karadas som ligger best an, med sine to kamper fra start. Kapteinen Hanstveit står foreløpig med kun én start så langt. Begge har dermed et visst press på seg til å spille seg inn på laget, dersom de skal kunne kreve sin rett til å fortsette i klubben. Nå kan det selvsagt være at én eller begge av veteranene blir ønsket med videre uavhengig av spilletid. Men Soltvedt legger et visst trykk på veteranene.

— Det gjelder egentlig for alle som har kontrakter som snart går ut: Skal de bli tilbudt nye avtaler, må de prestere i år, sier sportssjefen.

Lysten til å fortsette, er det ingenting å si på. Hør bare på kaptein Hanstveit:

— Jeg har selvfølgelig lyst til å fortsette. Tanken var å ta dette året, og se hvordan det blir. Men, selvfølgelig vil jeg gjerne fortsette. Så lenge jeg er frisk og føler jeg har noe å bidra med, er jeg super-interessert i å være med å bidra. Men når man bikker 34 år, tar man ett år av gangen, sier venstrebacken.

Karadas er ikke mindre tydelig.

— Det er riktig at jeg har en opsjon på ett år til etter et fastsatt antall antall kamper. Jeg stortrives, dette er en klubb jeg er veldig glad i og ønsker å bidra for både på og utenfor banen. Det sier seg selv at jeg vil skrive ny kontrakt.

Fire andre spillere på vent

Brann har flere spillere hvis kontrakter utløper etter årets sesong. Den mest profilerte av dem er Hanstveits konkurrent på backen, Erdin Demir. Svensken kostet Brann dyrt da han kom fra Trelleborg foran 2012-sesongen. Backen har slitt med å tilpasse seg norsk liga, men spiller nå tilnærmet fast under Rikard Norling. Tidligere i år har han uttalt at han kan være villig til å forlenge avtalen.

— Erdin har fått lite spilletid tidligere, men har hatt en god åpning i år. Så får vi bare se det an, sier Soltvedt.

Kenneth Udjus har en ettårskontrakt det er vesentlig for tidlig å gjøre opp status rundt. Verre er det med de to siste som har utløpende kontrakter. Øystein Øvretveit gikk på lån til Nest-Sotra, hvor han har levert leie blemmer i brorparten av kampene. Strilens kontrakt ble ikke forlenget før utlånet, og Øvretveits Brann-fremtid henger i en tynn og flisete tråd. Også sistemann - Eirik Birkelund - har til gode å overbevise.

— Eirik er skadet for øyeblikket, og da er det vanskelig å vurdere ham. Han trenger å spille kamper, konstaterer Soltvedt.

Publisert: