Park håper å bli historisk

<p>Park Ji-sung håper å bli den første asiatiske mesterligavinneren. Sørkoreaneren har dårlige finaleminner.</p>

Ji Sung Park of Manchester United scores the opening goal of the game--------------------Matt West / BPIBarclays Premier LeagueManchester United v Blackpool22 May 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Matt West

I 2008 ble han utelatt fra laget da Manchester United slo Chelsea og året etter var han tapende finalist da United tapte mot Barcelona. Spanjolene er også motstander i lørdagens mesterligafinale på Wembley. Der kan United og Park få sin revansj.

Ferguson: — Kan stole på ham

30 år gamle Park har sluttet å spille for Sør-Korea etter 100 landskamper, men har fortsatt mye å gi for klubblaget. Midtbanespilleren løper og kjemper frenetisk, og hever seg gjerne ekstra i store kamper. Etter at han kom tilbake fra skade i april har Park kanskje vært i sin beste form noensinne.

– Det er noen spillere du normalt kan stole på skal holde hodet kaldt, og Park er en av dem , sier United-manager Alex Ferguson. Skotten har innrømmet at vrakingen av Park i 2008 var den vanskeligste beslutningen han har tatt i karrieren.

Mot Barcelona lørdag blir Park å se i startoppstillingen. Han skal prøve å bryte ned spanjolenes pasningsspill. Noen løpeturer mot Lionel Messi venter også.

- Min jobb å løpe mye

– Jeg vet ikke om jeg får en spesiell rolle i kampen. Kanskje vil jeg være sliten etter finalen, men det er min jobb det å løpe mye. Messi er en av de beste spillerne i verden. En mot en kan du ikke stoppe ham, så vi må stoppe ham som lag , sier Park.

Han var med på Sør-Koreas fantastiske reise til semifinalen under VM på hjemmebane i 2002. Den gangen slo koreanerne ut både Italia og Spania.

– Vi er ikke redd Barcelona. Vi må spille på våre styrker for å slå dem. De er et av de beste lagene i verden, men vi har våre egne styrker, mener Park.

(©NTB)