Løke: - Vi må bare innse at det svinger for mye

Heidi Løke tok selvkritikk på vegne av laget etter åpningstapet i VM.

Publisert Publisert

SKUFFELSE: Veronika Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Camilla Herrem, Nora Mørk og Heidi Løke etter kampen mot Russland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

NORGE — RUSSLAND 25-26 (11-14)

FREDERIKSHAVN: Heidi Løke var med i delegasjonen av norske spillere som gikk bort til de ungarske dommerne etter 25-26-tap mot Russland. Med i den var også Nora Mørk, som mente seg snytt for straffe i det siste norske angrepet.

— Det var ikke der det ble avgjort. Men det er klart at der og da var det mye adrenalin, og Nora var skuffet over ikke å få straffe, sier Løke. Hun kan noen gloser med ungarsk ukvemsord, men brukte dem ikke.

— Vi må bare innse at det svinger for mye. Vi må opp flere hakk, fastslår strekfantomet, som brakte russerne til fortvilelse gjennom samarbeidet med Nora Mørk. Heidi var Norges mest effektive spiller med fem mål på seks skudd, men hennes ene bom – en høg høgre, som Ola Lunde ville ha sagt - kom på en håpløs pasning og kan nesten ikke regnes med på tellingen av blinker.

Les også

Hergeirsson: - Det er ikke dommerne som gjør at vi taper denne kampen

Lange perioder uten scoringer

I første omgang hadde Norge en periode på syv minutter uten at det ble scoring og i annen omgang ni minutter. Lagkaptein Stine Bredal Oftedal var kritisk til eget lags spill.

— Vi må jobbe med de dårlige periodene. De varer alt for lenge, og da er vi dårlige på alt. Da mister vi flyten i angrep og aggressiviteten i forsvar. Men jeg må også si at jeg synes Russland var gode, og de gjorde det vanskelig for oss, sier Paris-spilleren, som scoret tre på fem forsøk.

- Puerto Rico og Kasakhstan i de to neste kampene?

— Vi får ta det som trening for å bli bedre.

- Gir det noe utbytte å spille mot så dårlige lag?

— Vi får se.

Les også

Keeper-Kari var Norges beste mot Russland

Hergeirsson innrømmet tabbe

Kari Aalvik Grimsbø reddet 43 prosent av skuddene, og hindret slik sett en oppblomstring av Katrine Lunde-diskusjonen. Men til tross for 19 redninger hindret hun ikke russisk seier.

— Jeg kom godt i gang, og det gir ro for kampene som kommer, men som lag var vi ikke gode nok. Vi må løfte oss noen hakk, og det må vi gjøre sammen, sier Aalvik Grimsbø.

Thorir Hergeirsson innrømmet at han gjorde det vanskelig for jentene da han surret med en time out.

— Jeg skulle latt Mia (Hermansson Högdahl) stå med time out-kortet ved tidtagerbordet. Ettersom jeg var blitt med nedover et stykke, tapte vi tid. Der kunne vi spart noen sekunder vi kunne ha trengt da russernes siste skudd havnet bak mål og forsinket oss. Men vi tapte kampen før det, sier islendingen.

Publisert

Les mer om dette temaet