Mannen bak Nouri-overgangen: - Vi får en god eliteserieback

Slik beskrives Branns nye spiller av den i klubben som kjenner ham best.

KJENTMANN: Branns assistenttrener Robert Hauge jobbet med Amin Nouri i Start inntil i fjor høst. Nå er de to gjenforent i Bergen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det gikk bare en snau uke fra Andreas Vindheim (19) var solgt til Malmö FF, til Brann hadde erstattet ham med Amin Nouri (25).

Den nye høyrebacken spilte i fjor for Start. Der jobbet han i årevis under Mons Ivar Mjelde og hans assistent, Robert Hauge.

Nettopp Hauge kom til Brann før jul, også der som assistent. Der har du en sterkt medvirkende årsak til at det var Nouri klubben la øynene på, da Vindheim skulle erstattes.

— Robert kjenner ham inn og ut, sier trener Rikard Norling.

Hvordan vil så Hauge beskrive Branns nye mann på backen?

— Han har løpskraft og offensiv innstilling. I tillegg har han rukket å samle opp en del erfaring. Amin har vært med både på opprykk, nedrykk og å holde seg i eliteserien, begynner Hauge.

Mener Nouri er ledertype

Han, som andre før ham, sammenligner Nouris spillestil med Vindheims. Styrkene er i de offensive delene av spillet, heller enn forsvarsarbeidet.

— I tillegg til det han gjør ute på banen, er han en fantastisk type, som vil bidra i spillergruppen. Han stiller krav til seg selv, til andre og til treningene. Han tok mer og mer ansvar i Start, og vi håper han kan bli en som håndterer det taktiske og mentale på en god måte.

Brann begynte å se på mulighetene for å sikre seg østlendingen da Malmö signaliserte interesse for Vindheim. Overgangen gikk raskt unna.

— Jeg vet vi får en god eliteserieback i Amin, sier Hauge.

- Hvordan var sesongen hans i fjor?

— Som resten av Start-laget, svingte han i prestasjonene. Det var en vanskelig sesong der vi hadde nøkkelspillere ute over lange perioder. Men høsten 2013 var Amin en del av en backfirer som bare slapp inn seks mål på 19 kamper. I fjor fikk vi ikke satt et forsvar på samme måte, forklarer Hauge.

- Gode signaler

Eliteserieklubbene Sarpsborg 08 og Mjøndalen har vist interesse for Nouri i løpet av vinteren. Spilleren har trukket frem trykket og engasjementet i Bergen som årsaker til å velge Brann.

— Det er noe jeg har lyst å oppleve. I Bergen får du høre det både når det går bra og dårlig. Bortsett fra å få muligheten til å være med på en opptur, var det den største grunnen til at jeg sa ja. Jeg ser frem til å spille foran Brann-publikumet, uttalte Nouri.

Den innstillingen liker Robert Hauge.

— Han sier så tydelig at han vil være med på det vi prøver å få til her. Det er gode signaler for oss.

Publisert: