Slik vurderer vi spillerne i Branns nøkkelkamp

Vi har satt Brann og Jerv opp mot hverandre — spiller for spiller.

OPPRYKKSKAMP: Bismar Acosta og Brann kjemper det de kan for å returnere til eliteserien. Onsdag er det nøkkelkamp mot Jerv - den fjerde siste i sesongen. Her fra sist møte mellom lagene, som endte 2-2 i april.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Vurdert av Bergens Tidende og Agderposten.

Onsdag klokken 19 smeller det på Stadion. Brann møter Jerv i den 26. og fjerde siste serierunden i 1. divisjon. Hjemmeseier fører Brann langt nærmere opprykk til eliteserien.

Den spennende Brann-høsten kan du følge på bt.no/opprykk — hver dag.

Jerv fra Grimstad er et nyopprykket lag som har gjort det skarpt i år. I vårens møte med Brann, ledet de gule og blå 2-0, men greide ikke hale i land mer enn uavgjort. De ligger på kvalifiseringsplass når sesongen bare er noen uker unna å være over.

Ved hjelp av Jerv-lokal ekspertise i Agderposten, har BT-sporten vurdert samtlige av spillerne det er ventet at vil starte onsdagens kamp. Skalaen får fra 1 til 10. Hva vurderingene viser? At Brann er littegranne bedre!

Les også

Demidov vurderes helt opp mot kampstart 

Les også

Brann frykter billettkaos

Branns 11’er:

6 Piotr Leciejewski

Divisjonens beste keeper er i form. Har ikke vist svakhetstegn siden bortekampen mot Sandnes Ulf i sommer. God én-mot-én, god på strek.

4 Amin Nouri

Stabil, men ikke på et enormt høyt nivå. Får jobben gjort, og kan til tider briljere offensivt. Defensivt har han mer å jobbe med. Stigning i form i det siste.

6 Bismar Acosta

Har havnet litt i skyggen av stoppermakkeren, men Acosta har spilt storveis i siste halvdel av sesongen. Sterk og knallhard i duellene.

7 Vadim Demidov

Sjefen kommer fra en dominant opptreden i Kristiansund og har så langt vært Branns beste spiller. Gjør få feil og utstråler lederevner.

MER BRANN-JUBEL?: Erik Huseklepp, Steffen Lie Skålevik, Anders Barmen, Ruben Kristiansen og Brann møter Jerv hjemme i Bergen onsdag kveld. Dette bildet er fra seieren mot Fredrikstad.

7 Ruben KristiansenDu finner ikke bedre venstreback i 1. divisjon. Rask, smart, teknisk god og løpssterk. Kan utfordres defensivt, og har en flatere formkurve enn ønsket.

4 Kasper Skaanes

Potensialet sier noe helt annet enn fasiten, foreløpig. Men også Skaanes har vist fin stigning i formen, og boblet av overskudd i Kristiansund sist.

5 Sivert Heltne Nilsen

Stabil spiller, sjelden svak eller enormt god. Til å stole på. Gjør drittjobben for mer offensivt anlagte lagkamerater, men kan bli mer presis og kreativ.

6 Fredrik Haugen

Har kanskje vært Branns fremste spiller i høst. Har funnet seg til rette som indreløper. Målfarlig fyr, som tilfører midtbanen nødvendig oppfinnsomhet

Bergens Tidende blir ikke helt klok på Branns Amadaiya Rennie.

5 Amadaiya RennieFugl og fisk, salt og pepper. Alt på samme tid. Overhodet ikke pålitelig, definitivt tidvis gnistrende. Best mot lag som gir ham rom, da er han giftig.

5 Steffen Lie Skålevik

Slaven løper i 90 minutter, og belønnes tidvis med scoring. Et produkt av sin egen arbeidsmoral, den kan hjelpe Brann opp en divisjon.

6 Erik Huseklepp

Også stabil. Har sjelden levert svake forestillinger i år, men har vært involvert i uvant få scoringer til ham å være. Har fått et oppsving i høst, men må bevise igjen nå.

SUM: 61

Jervs 11'er:

5 Øyvind Knutsen

Har tatt store steg denne sesongen, men er ikke kvitt tendensen til å rote i feltarbeidet. Har lett for å komme på halvdistanse og er et hakk under Leciejewskis klasse.

4 Dejan Corovic

Back som har kjempet seg inn på laget i løpet av sesongen. Gjør sjelden tabber, men er heller ikke den som oftest gjør det mest imponerende. Pålitelig.

6 Nils Petter Andersen

Har vært god i et godt Jerv-forsvar som har sluppet inn fem færre mål enn Brann. Duellsterk og plasseringssikker veteran.

4 Espen Knudsen

Ble danket ut på backen av Corovic, men får sjansen fordi Glenn Andersen har karantene. Allsidig forsvarsspiller som har spilt lite med sin nye makker.

Jerv-spiller Henrik Robstad.

7 Henrik RobstadEn solid spiller med det offensive som sitt fortrinn. I Agder finnes det dem som mener han kunne spilt venstreback på nesten alle norske lag — også i eliteserien.

4 Christoffer Myhre

Ble omskolert til en kantrolle denne sesongen og har variert i prestasjonene. Kan stelle i stand mye trøbbel hvis han har dagen. Brukbar innleggsfot.

6 Jan Jenssen

En av de mest undervurderte i 1. divisjon. Har enorm løpskapasitet og god pasningsfot. Leser spillet bra og er viktig for Jerv-midtbanen. Valgte lavere divisjoner fremfor Start tidligere.

4 Christopher MacConnacher

Har erstattet langtidsskadede og gode Mohammed Fuseini. Et arbeidsjern med et fint skuddbein. Vurderes som en trygg spiller.

5 Andreas Hagen

Anvendelig fyr, som trolig er kantspiller mot Brann. God med ballen, men er ikke alltid den som preger kampene mest.

5 Dennis Antwi

Uforutsigbar spiller med grei fart. Har bare spilt syv kamper, men foretrekkes trolig foran tidligere Start-spiss Alexander Lind. To mål til nå.

6 Ohi Omoijuanfo

Formspiller! Er toppscorer med 12 mål, de fleste har kommet i høstsesongen. Fysisk sterk spiss, men han kan trenge mange sjanser for å score.

SUM: 56

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. FK Jerv
BT anbefaler

Etter samtalen med Nav dro Emely til nærbutikken. Siden har hun vært der.

Mens dagligvarebransjen sliter med å få tak i folk, fant kjøpmann Håvard Standnes Glosvik løsningen gjennom Nav.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Slått ned med flaske i Bergen sentrum

  2. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

  3. «Her er de syv viktigste årsakene til Branns fantastiske endring»

  4. Med ny teknologi vil han løysa både straumkrisa og klimakrisa

  5. Hun vil ha bare ett barn – og fikk høre at det er «egoistisk»

  6. Snikåpner byens nye storstue: – Fantastisk