Ødegaard tatt ut i Real Madrids førstelagstropp

16-åringen kan bli tidenes yngste Real Madrid-spiller i morgen.

Martin Ødegaard jubler her for hans første - og eneste – scoring for Real Madrids reservelag, Castilla.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Martin Ødegaard deltok på dagens førstelagstrening, og etter økten avslørte Real Madrid-manager Carlo Ancelotti at 16-åringen er tatt ut troppen til onsdagens kamp mot Almería.

– Ødegaard, Mayoral og Diego Llorente er de tre Castilla-spillerne som er kalt inn. To av dem vil sitte på benken. De vil kanskje få spilletid, sier Ancelotti.

Det betyr at det i teorien er 33,3 prosents sjanse for at Ødegaard ryker ut av selve kamptroppen.

Skadesituasjonen i Real Madrid er grunnen til at det nå åpner seg en mulighet for at Ødegaard kanskje kan få spilletid mot bunnlaget Almería. Angrepsspillerne Gareth Bale, Luka Modric og Karim Benzema er alle utilgjengelige.

Ødegaard har selv slitt med en skade den siste tiden, men agent Tore Pedersen bekreftet i går at 16-åringen nå er kampklar overfor Aftenposten.

22. januar ble Martin Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller - foran et massivt presskorps. Her holder Ødegaard opp Real Madrids berømte drakt, med klubblegenden Emilio Butragueño ved sin side.

Kan bli historiskFår Martin Ødegaard noen minutter vil det i så fall være den norske 16-åringens aller første A-lagsminutter etter overgangen fra Strømsgodset. Og da vil han bli historisk — og ikke bare som tidenes første nordmann med en kamp for gigantklubben Real Madrid.

Alberto Rivera Pizarro er den foreløpig yngste spilleren som har fått spilletid på førstelaget i Real Madrids historie. Han var 17 år og 111 dager gammel da han fikk sjansen mot Celta Vigo i 1995. Rekorden står for fall: I morgen er Martin Ødegaard 16 år, fire måneder og 13 dager gammel.

– Sannsynligheten har aldri vært større

President i Real Madrids norske supporterklubb, Peña Madridista Noruega, Magnus Kragtorp, har troen på at Ødegaard kan få sin debut.

– Sannsynligheten har aldri vært større - med tanke på hvordan troppen ser ut og hvilke spillere som er skadet, sier Magnus Kragtorp til Aftenposten.

Supporterlederen som følger både førstelaget og reservelaget Castilla tett, synes det er litt overraskende at Ødegaard nå blir vist tillit.

– Jo, det er ganske overraskende. Han har ikke akkurat imponert i Castilla-kampene, bortsett fra én kamp. Men rapportene sier at han er god på A-lagstreningene, og det kan jo se ut til å stemme nå.

OPP OG NED: Martin Ødegaards Real Madrid-karriere har ikke bare gått på skinner, men i morgen kan han få en skikkelig opptur.

Real Madrid har de siste årene hatt god kontroll på Almería. De fire siste oppgjøret har alle endt med tre poeng (4-1, 4-0, 5-0 og 8-1).

– Absolutt sannsynlig med Ødegaard-debut

Supporterklubblederen tror Ødegaard er avhengig av lignende kampbilde hvis han skal få sjansen.

– Det er helt avhengig av kampbildet om han får debuten. Ancelotti slenger ikke innpå Martin hvis man trenger mål, men leder man med to-tre mål er det sannsynlig at han kan få noen minutter på slutten. Og det scenarioet er absolutt sannsynlig, sier Magnus Kragtorp.

– Hvordan tror du han vil klare seg?

– Jeg har troen på ham. Man fikk bakoversveis da han kom inn på Ullevaal og spilte sin første landskamp. Han har tatt alle nivåer, så jeg tror ikke han vil gjøre seg bort, sier Kragtorp.

Han tror først og fremst det er skadesituasjonen i troppen som gjør at Ødegaard nå er blitt tatt ut, men sier samtidig:

– Real Madrid er nok lystne på å vise frem Ødegaard hjemme på Santiago Bernabeu. Det viser at de har troen på ham, sier supporterklubblederen.

PS! Morgendagens oppgjør mellom Real Madrid og Almería kan du se på C More Live HD fra klokken 20.00. ## 20-mannstroppen mot Almería:

Keepere: Iker Casillas, Keylor Navas og Fernando Pacheco.

Forsvarsspillere: Raphaël Varane, Pepe, Fábio Coentrão, Marcelo, Álvaro Arbeloa, Nacho og Diego Llorente.

Midtbanespillere: Toni Kroos, James Rodriguez, Lucas Silva, Isco, Asier Illarramendi og Ødegaard.

Angrepsspillere: Cristiano Ronaldo, Javier "Chicharito" Hernández, Jesé og Mayoral.

** Den endelige troppen skal inneholde 18 spillere

Publisert