Nest-treneren klar for Strømsgodset

Alexander Straus gjenforenes med David Nielsen. Usikkert hvem som tar over Nest-Sotra.

TIL GODSET: Alexander Straus forlater Nest-Sotra. Foto: Odd Nerbø

  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tidlig onsdag bekreftet Nest-Sotra det som har vært en dårlig skjult hemmelighet i flere dager, at Nest-Sotras hovedtrener Alexander Straus går til Strømsgodset for å bli David Nielsens assistenttrener.

Straus har signert en 3,5-årskontrakt med den regjerende seriemesteren, en like lang avtale som Nielsen har. Danske Nielsen var som kjent Nest-Sotras trener i fjor sammen med Straus, og dermed gjenforenes de to trenerne som ledet Nest-Sotra til opprykk i fjor, nå i Strømsgodset.

— Da David tok over Strømsgodset, var han tidlig interessert i å forhøre seg om muligheten for at jeg kunne komme over og jobbe sammen med ham. Men ingenting ble egentlig gjort før torsdag forrige uke, da Strømsgodset tok kontakt med Nest-Sotra, sier Straus.

Den 38 år gamle treneren fra Sandviken er henrykt over å ha fått ny jobb i Drammen.

— Det er svært tillitvekkende at de velger å gi meg en kontrakt på tre og et halvt år. De har en historie for å satse på trenertalenter, og dette forteller meg at de vil satse på meg, og at de vurderer det slik at jeg har gjort en del ting riktig, sier Straus.

Usikkert med Knarvik

Straus skryter over Nest-Sotra som har sluppet ham midt i sesongen, og sender en takk til "den fantastiske gjengen på Sotra". Nest-styreleder Espen Strømme sier at det bare skulle mangle, og viser til Nest-filosofien som sier at klubben skal være et springbrett til større ting.

— Dette er samme situasjon som da David (Nielsen) gikk til Strømsgodset og da Max (Bjørsvik) gikk til Vålerenga. Vi er veldig fornøyde når våre spillere og trenere går til et høyere nivå. Det vil bare gjøre oss enda mer attraktive for spillere og trenere som ønsker å bli bedre og komme seg til eliteserien, sier Strømme.

Det er svært tillitvekkende at de velger å gi meg en kontrakt på tre og et halvt år.

Hvem som nå tar over Nest-Sotra er et helt åpent spørsmål. Tommy Knarvik har vært trener i klubben denne sesongen sammen med Straus, men 34-åringen fra Øygarden kommer ikke til å lede laget mot Alta onsdag kveld. Det skal kaptein Ruben Hetlevik og en annen trener i klubben, Lars Fredriksen, gjøre.

— Vi er i en prosess på dette nå, og det vil bli avklart i løpet av et par dager hvem som skal trene laget ut året, sier Strømme.

— Er Tommy Knarvik aktuell for å være hovedtrener ut året?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier Strømme.

Knarvik ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

Vemodig avskjed

Før hjemmemøtet med Alta onsdag kveld, ligger Nest-Sotra på 8. plass på tabellen. En fin plassering, men likevel, det er bare tre poeng ned til nedrykk.

— Jeg er stolt over det vi har gjort i Nest-Sotra de siste årene. Å forlate klubben på en 8. plass er langt bedre enn det ekspertene tippet. Det er klart resten av sesongen blir et rotterace, men det er syv lag som er dårligere stilt enn oss pr. nå. Det er et faktum, sier Straus. Han er overbevist om at Nest-Sotra kommer til å gjøre en sterk høstsesong. Det samme er styreleder Strømme.

— Det er aldri ideelt å miste treneren mitt i sesongen, men samtidig er jeg trygg på at noen andre kommer til å stå opp. Nå kommer spillergruppen til å bli enda mer fandenivoldsk og de kommer til å ta de 35–36 poengene som trengs for å holde plassen, sier Strømme.

Straus sier det var vemodig da ha bestemte seg for å forlate Nest-Sotra.

— Når du får et tilbud fra regjerende seriemester om en 3,5-årskontrakt, og bare har noen måneder igjen av kontrakten med Nest-Sotra, men likevel må gå mange runder, så sier det noe om hvor knyttet til og glad jeg er blitt i klubben. Likevel, jeg måtte tenke på min jobbsituasjon og min karriere, og jeg tror at folk har forståelse for at jeg takker ja til Strømsgodset, sier Straus.

Tobarnsfaren skal nå pendle til Drammen fra Bergen. Kone og barn blir boende igjen på Vestlandet.

— Hadde det ikke vært for at jeg har en slik fantastisk kone som jeg har, hadde ikke dette gått.

38 år gamle Straus har nå vært fotballtrener siden 2010. Han ledet Varegg fra 2010–12 og var trener i Nest-Sotra i 2013 og halve 2014.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Strømsgodset IF
  3. Nest-Sotra
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Har du denne typen ytterpanel på huset ditt, har advokaten et godt råd.

Advokat ber alle boligeiere sende reklamasjonskrav allerede nå.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

  2. Trengereidtunnelen åpen for fri ferdsel

  3. Folkehelseinstituttet bommet kraftig på smittetall i julen

  4. Et nabolag på nåler

  5. FHI: - Det er mulig vi må gi en tredje vaksinedose

  6. Denne gjengen vil gjerne ha middagsrestene dine