Schjønberg: - Bjørsviks erfaring er uvurderlig

Nest-Sotra-trener Michael Schjønberg roser sin nye kaptein. Max Bjørsvik vil få en nøkkelrolle i årets Nest-Sotra-lag.

DUELLSTERK: Max Bjørsviks fysikk var savnet i Nest-Sotra-forsvaret forrige høst. Her er han i duell med Åsanes Simen Lassen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Åsane 1-3 Nest-Sotra

VESTLANDSHALLEN (bt.no): Sotrastrilen Max Bjørsvik var søndag kveld tilbake i Nest-Sotra-drakten for første gang siden det halvt år lange oppholdet i Vålerenga. Midtstopperen spilte hele kampen, da divisjonskollegene Åsane ble slått 3-1 i Vestlandshallen.

Tilbake i Nest-Sotra er Bjørsvik forespeilet en meget sentral rolle. Noe av det første Michael Schjønberg gjorde som Nest-Sotra-trener var å overrekke ham kapteinsbindet, noe Bjørsvik selv ser på som en ære.

— Jeg føler meg beæret, men jeg vet samtidig at jeg har store sko å fylle. Jeg tar jo over etter en av de største legendene på Sotra, Ruben Hetlevik, sier Bjørsvik selv.

- Lært mye

Bjørsvik fikk ikke mange minutter på banen for Vålerenga. Likevel angrer han ikke på at han dro til Oslo, for fotballkollien han har tatt med seg hjem er langt tyngre enn den han dro med.

— Jeg har lært utrolig mye. Treningskulturen der borte er på et helt annet nivå enn jeg var vant med fra Nest, sier kapteinen.

Det er nettopp de referansene som gjør ham til en særdeles viktig brikke i Schjønbergs Nest-Sotra.

— Vi har ikke mye eliteserieerfaring i troppen, men Max har det. Han har vært i en toppklubb og sett hvordan det fungerer. I et ungt lag er slik erfaring uvurderlig, sier Schjønberg, som var Kjetil Rekdals assistent da Bjørsvik var i Vålerenga.

Han forklarer kapteinsvalget slik:

— Max har en vinnerskalle, og han viser virkelig at han vil det her. Når Ruben Hetlevik skal være min assistent, var det naturlig at Max tok over kapteinsansvaret. Han er en mann som tør å kjefte litt, sier Schjønberg, som var relativt fornøyd med 3-1-seieren over Åsane – til tross for at laget for ofte ga bort ballen.

Ikke skremt av nivået

Steffen Lie Skålevik og Joakim Hammersland sendte Nest-Sotra i ledelsen i første omgang. Sent i den andre omgangen slo Åsane tilbake, da Marcus Stueland satte inn et vakkert frisparkmål. Men Kjetil Knutsens menn klarte aldri å hente inn ledelsen. I stedet kunne Kristoffer Zachariassen fastsette sluttresultatet til 3-1 på overtid.

— Nest ledet fortjent til pause. Vi ble for putlete utpå der. I annen omgang synes jeg vi står mye bedre, men vi kan ikke vinne når vi gjør så mange personlige feil, sier Åsane-trener Knutsen.

Dette var hans og lagets første møte med 1. divisjon etter opprykket. Nivået skremte han ikke.

— Vi vet hva som møter oss. Forskjellen på lagene er at Nest er vant med det trykket og den duellkraften som er på dette nivået. Det må vi lære oss å beherske, sier Knutsen.

Publisert