«En prestasjon som er så stor at det nesten ikke er til å fatte»

Les Doddos tanker etter kampen mot Stabæk.

Eduardo "Doddo" Andersen.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

5 kamper på rad, til sammen 450 minutter + overtid, har Brann spilt på Brann Stadion uten å slippe inn mål. Det er en statistikk, en prestasjon som er så stor at det nesten ikke er til å fatte. Det er tross alt Brann vi snakker om. Porøse Brann, gavepakken Brann, laget som i en normal eliteseriesesong slipper inn 50 mål.

Hvis det er noe Brann har vært kjent for de siste årene, så er det alle baklengsmålene. Uansett hvilket år du velger, 2010 – da Brann holdte på å rykke ned, eller 2011, da Brann gjorde det overraskende bra – så har ballene rent jevnt og trutt inn bak Branns keeper. Forsvaret har siden 2008 vært akilleshælen til Brann.

Les også

Spillerbørsen: «Som en innbitt vær»

Slik er det ikke i 2016. 2016 er et annerledes år, det er året da Lars Arne Nilsen har innført et strengt forsvarsregime, et forsvarsregime som ikke består av de fem bakerste på banen, det består av alle elleve på laget. Spissen er Branns førsteforsvarer.

Brann slipper knapt nok inn mål. På bortebane hender det, men ikke på hjemmebane, der er de utilnærmelige. Det skyldes verken flaks eller tilfeldigheter, men dyktighet og en stram struktur. Mot Stabæk holdt det riktignok på å skjære seg etter tre minutter, da Tippeligaens raskeste spiller rev seg løs, men etter det hadde Brann full kontroll.

Les også

Nilsen: - Han er en klassespiller

Fokuset som Lars Arne Nilsen har på det defensive går selvfølgelig utover den offensive delen av spillet. Under hans ledelse er ikke Brann kjent for å angripe hver eneste gang muligheten byr seg. De er heller ikke kjent for å angripe med stil og finesse, men de kontrer, de trykker på og de er gode på dødballer.

Dessuten har de en kreative høyreflanke. Det er som regel fra den siden at Brann har skapt noe, det er der det har vært et offensivt mønster å spore. Samspillet mellom troikaen Nouri, Haugen og Braaten har det tidvis både vært vilje og kvalitet over. Mot Stabæk meldte også venstresiden seg på. Huseklepp, Barmen og Kristiansen ville ikke være noe dårligere enn sine kollegaer på motsatt side og dro i gang flere fine angrep. Dermed steg også underholdningsverdien flere hakk, og det lover godt for resten av sesongen. Det offensive spillet er i utvikling.

Les også

Grønner: De største stegene jeg har tatt det siste året er oppe i hodet mitt

Solen skinte og Bataljonen kokte, og for fulle tribuner tok Brann tre nye poeng. Nå har de 20. Det er tre mindre enn Odd som ligger på andre plass. Stort mer enn det går det ikke an å ønske seg et lag som for akkurat ett år siden karret seg til ett poeng mot Nest-Sotra.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk