Kjære Brann: Ikke bli som Leeds

Uten opprykk kan Brann fort bli en middelhavsfarer i 1. divisjon.

ALVORSPRAT: Det er essensielt for Piotr Leciejewski og Brann å rykke opp.
  • Geir Vårdal
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Før denne sesongen står Bergen virkelig i Brann. Marerittet er blitt virkelighet. 1. divisjonsspill og mangel på personer både istyret og administrasjonen.Gjennom media får vi inntrykk av at det er fullstendig kaos i Brann.

*** LES OGSÅ: Alle innlegg i Aftenposten Supporter**

Men, som det er blitt påpekt av trenerteamet, påvirker heldigvis dette minimalt avdeling sport. Brann er storfavoritter til å vinne OBOS-ligaen, men samtidig går klubben og omgivelsene til seriestart borte mot Fredrikstad med en viss usikkerhet.

Alt annet enn opprykk er uakseptabelt

Tidligereharman ofte vært usikkerpåstatusen tilBrann før sesongen. Nedrykk og variable resultater i treningskampene har ikke gjort ting lettere før årets sesong. Alt annet enn opprykk vil være uakseptabelt, men samtidig vil det ikke være årets bombe om Brann må tilbringe 2016 i OBOS-ligaen.

*** LES OGSÅ: Alle Brann-innlegg i Aftenposten Supporter**

Riktignok var 3-0 seieren mot Sogndal fullt fortjent, men generelt sett har spillet og resultatene i oppkjøringen vært på grensen til alarmerende.Årets største utfordring blir åse hvordan Brann står mot lag som spiller såkalt «primitiv fotball».

Vi gir aldri 100 prosent

For Brann har aldri vært kjent som et lag som gir 100% innsats, og har dermed store utfordringer mot lag som har sine styrker i lange baller og duellkraft. Slike lag skal Brann møte i (nesten) hver runde i 2015, og om ikke de er forberedt påen slik spillestilkan sesongen ende med katastrofe.

Geir Vårdal, Brann-supporter og Aftenposten-skribent.

Det vi Brann-supportere frykter er at Brann ender opp å bli som Fredrikstad eller Leeds. Å være i ingenmannslag på ubestemt tid. Uten opprykk på første forsøk er faren overhengende for at Brann blir en middelhavsfarer i OBOS-ligaen.Da vil selv ikke Trond Mohn sine pengegaver være nok til å hjelpe Brann.

Publisert: