Smøresjef Hegle Svendsen fikk sølv i gave av lillebror Emil på bursdagen

— Jeg ønsket meg 20 treff i bursdagsgave. Det fikk jeg, sier Morten Hegle Svensen etter brorens medaljeløp.

GAVE: Morten Hegle Svendsen (til høyre) fikk sølv i bursdagsgave av bror Emil. Morten Antonsen

KONTIOLAHTI (adressa.no): Den ene har måttet tåle kritikk for elendige resultater i vinter. Den andre har måttet tåle kritikk for ujevne ski etter jul.

Det ble derfor et meget spesielt møte da Morten Hegle Svendsen fikk gitt sølvvinner Emil Hegle Svendsen en skikkelig bamseklem i målområdet etter at medaljen var i boks.

Les også

Hegle Svendsen ga alt: - Jeg er bare fornøyd med at jeg kom meg opp på  pallen

Les også

VM-gullet glapp for Svendsen trass i 20 treff

— Betyr veldig mye

For sølvet betydde mye for Emil selv, etter to sykdomsperioder og å ha vært "buljongløper" i en rekke renn de siste månedene. Men det betydde mye for Morten også:

— Det viser igjen at Emil er blant verdens beste. Veldig, veldig artig, sier storebror til adressa.no - og medgir at han mest er smøresjef i Finland. Men også litt storebror:

— Ja, vi prater jo sammen med jevne mellomrom. Og jeg fikk sagt før rennet at jeg ønsket meg 20 treff i bursdagsgave. Det fikk jeg, smiler 32-åringen.

Fornøyd med skiene

Lillebror selv sier han ikke maktet å hamle opp med franske Martin Fourcade, som tross en bom vant med 20, 9 sekunders margin. Men sier at skiene broren har ansvaret for, fungerte godt.

— Jeg følte jeg hadde gode ski, og gled forbi de jeg gikk sammen med. Men de siste kilometerne hadde jeg ikke mer å gå med, forklarer han.

Også broren fikk inntrykk av at skiene hadde vært ok:

— Vi har ikke fått snakket så nøye om det ennå, men det Emil sa til meg var at skiene fungerte bra, sier han - før han går mot målområdet igjen for å se broren ta imot sølvmedaljen.

— Dette er stort, gjentar storebror Hegle Svendsen.