Her blir Brann-Haugen utvist for filming - mistet seieren

Nedturen fortsetter for bergenserne.

Publisert: Publisert:
Fredrik Haugen fikk gult kort for filming i denne situasjonen.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

FREDRIKSTAD (bt.no): Det var som et gufs fra fjorårssesongen, da Erik Huseklepp traff stolpen etter 18 minutter.Et enda mye større gufs kom på overtid. Da utliknet Henrik Johansen til 1-1 for Fredrikstad.

Les også

Slik så Doddo Fredrikstad-Brann

Slik endte kampen som en gigantisk Brann-nedtur, etter 90 svært dramatiske minutter.

Sank på kne

23 minutter var spilt da Huseklepp scoret et lettelsens mål, ikke lenge etter stangskuddet.

Fredrik Haugen spilte ham gjennom, Huseklepp avsluttet fint.

Han feiret åpningsmålet med å spurte mot bortefansen etter målet. Foran dem sank han på kne i vårsolen. Kontrasten til tårene på kinnet hans, den mørke nedrykkskvelden i Mjøndalen for 132 dager siden, var stor.

Erik Huseklepp jubler etter at han har gitt Brann ledelsen mot Fredrikstad.

Også etter 37 minutter var Huseklepp nær. Kristoffer Barmen fikk ut av ingenting god tid inne i Fredrikstad-feltet. Huseklepp kom gampende bakfra, fikk ballen slått ut til seg – og satte den noen centimetere utenfor.Før pause kjørte Huseklepp og Kristoffer Larsen også en god kontring, der sistnevnte fikk ballen til slutt, uten å få dreis på avslutningen.

Strafferedning

Kristoffer Barmen traff stolpene så det holdt i fjor, og nå er han i gang med å teste metallkvaliteten i 1. divisjon. Den første sjansen i annen omgang var et skudd han satte bortre i stolpe. Returen spratt i beina til Jakob Orlov, som ble avblåst for offside da han satte den i mål. Den dommeravgjørelsen var gal.

Her blir Haugen utvist:

Etter 64 minutter tok kampens sjef en avgjørelse som nok var riktig. Erdin Demir handset i eget 16-meterfelt. Straffe til Fredrikstad – og dermed årets hittil største utfordring til debutkeeper Alex Horwath.

Alex Horwath redder straffesparket fra Fredrikstads Steffen Nystrøm.

Den kunne ikke amerikaneren taklet bedre enn han gjorde.Skuddet fra Steffen Nystrøm var både høyt og brukbart plassert. Horwath, på vei mot gresset, klarte å strekke seg etter det. Han fikk slått til ballen så den føk over, og ble overfalt av jublende lagkamerater.

Haugen utvist for filming

Dramaet stoppet ikke der. Kvarteret før slutt gikk Fredrik Haugen av banen, og ikke fordi han ble byttet ut. Dommer Martin Lundby ga Haugen et andre gule kort, etter det han mente var en filming.

Fra pressetribunen så kortet strengt ut, men det var en utvisning som hadde ligget i luften. Haugen fikk sitt første gule tidlig og var meget nær å få et til før pause. Fallet i Fredrikstad-feltet ble for mye for mannen med fløyten.

I undertall ble det intense sluttminutter. Og så gikk det altså galt. Johansen scoret etter corner. Brann snublet i første hinder i 1. divisjon.

Bt.no kommer tilbake med mer fra Fredrikstad.

Publisert: