Kommentar: Stram inn, Brann!

Ett enkelt barbesøk kan både være en fuktig og en uskyldig affære. Gjentatte barbesøk er et problem, skriver Tore Strand.

Marcus Pedersen ble straffet av Brann etter barbesøk. Også Kristoffer Barmen ble straffet. - Det at Marcus Pedersen og Kristoffer Barmen bryter avtaler og interne regler i januar i 2015, kommer ikke overraskende på oss som følger Brann tettere enn de fleste, skriver Tore Strand.
  • Sportskommentator Bt
  • Tore Strand
Publisert Publisert
Tore Strand, sportskommentator i Bergens Tidende.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I hvert fall når det dreier seg om toppidrettsutøvere, og i den kategorien bør Brann befinne seg. Selv om det ikke alltid ser slik ut.Det at Marcus Pedersen og Kristoffer Barmen bryter avtaler og interne regler i januar i 2015, kommer ikke overraskende på oss som følger Brann tettere enn de fleste. BT er kjent med lignende situasjoner med de to i hovedrollene. Det at det ikke kun er snakk om enkeltepisoder, er nok også en årsakene til at Brann reagerer.

Les også

Pedersen og Barmen straffet av Brann etter barbesøk

Mild straff

Når Brann selv er blitt informert om lignende brudd på regler og avtaler, og fått verifisert innholdet, så har klubben gått til det skritt å ta affære. Å bli utelukket fra noen treninger i januar er en mild straff. Ikke minst sammenlignet med det å måtte stå til ansvar for en stor fotballmenighet i en by der lidenskapen for sin klubb er langt over gjennomsnittet.

Alle skal ha en sjanse til å rette opp feil. Det får også Marcus Pedersen og Kristoffer Barmen. De har fått et gult kort som vil svi i en tid, men de har også fått sjansen til å rette opp inntrykket de etterlater seg etter barbesøket. Jeg håper de tar godt vare på den muligheten, for min oppfordring til Brann er å benytte sjansen til å vise at det er en klubb som definerer seg som en seriøs fotballklubb, og en aktør som favner under toppidrettens vinger. Det gjør de ved å si klart og tydelig fra, i ord og handling, om at slik oppførsel ikke holder i lengden.

Brann har fortsatt mye å lære før de er en strømlinjeformet toppidrettsklubb. Det viste også episoden da Piotr Leciejewski vendte tilbake fra ferie som en skikkelig tungvekter. Begge eksemplene vitner om et kulturproblem som Brann må gripe fatt i. 24-timersutøveren er for lengst et begrep i norsk og internasjonal toppidrett. Skal du leve av ditt yrke, bør du skikke deg deretter.

Les også

Brann-keeperen kom overvektig fra ferie - ble degradert

Årets første gladmelding

Deler av spillergruppen i Brann har over tid vist en ukultur som gjør at Brann har en stor utfordring med å komme inn på det rette toppidrettssporet. Det handler både om holdninger til trening, og livsstil. Det er bekymringsverdig, ikke minst for den unge Brann-generasjonen som det oser en mer seriøs holdning av. Talentene lærer ofte av de mer etablerte, og det er ingen god skole å gå hvis ikke hele spillergruppen er gjennomsyret av de rette holdningene.

Mandag var jeg i regn og blåst til stede på Nymark og så en Brann-trening med topp tenning, raske kombinasjoner, og en økt der spillerne selv ba om å få trene litt ekstra. For meg var det årets første Brann-gladmelding.

At profilerte Brann-spillere bryter avtaler med klubben er alt annet enn godt nytt. Derfor er jeg glad trener Rikard Norling tok grep og viste at en slik holdning ikke holder i lengden. Ved å stramme inn på små og store individuelle synder, kan Brann vise at den som ikke innretter seg fellesskapets beste, ikke har noe i klubben å gjøre.

Publisert