Her er laget Brann ikke ville ha

På to år har Brann kvittet seg med et helt lag. Mange av dem har siden gjort suksess.

Amin Askar (Sarpsborg 08), Martin Pusic (FC Midtjylland), Simen Wangberg (Tromsø), Daniel Mojsov (Lierse), Øystein Øvretveit (Nest), Joachim Soltvedt (Åsane), Birkir Sævarsson (Hammarby), Henrik Gjesdal (Tromsø), Simen Lassen (Åsane), Fredrik Nordkvelle (Odd), Steffen Lie Skålevik (Nest).
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Rikard Norling hadde sett Branns 2013-kamper på video da han meldte seg til tjeneste i desember samme år. Noe av det første han gjorde var å kvitte seg med en bråte midtstoppere og Martin Pusic.

I januar fikk spillerne vite dommen. Martin Pusic ble nokså umiddelbart solgt til Esbjerg for summen han hadde mottatt i sign-on-fee — rundt 1,5 millioner kroner. Spilleren visste da at han ikke hadde en fremtid i Brann.

Les også

Norling: - Frykten er å én dag dra tilbake

Senere fikk stopperne Simen Wangberg, Henrik Gjesdal og Daniel Mojsov beskjed om at de var til overs. Wangberg og Gjesdal dro til Tromsø — hvor Wangberg nå er klubbkaptein. Gjesdal har ikke vært noen suksess i nord, mens Mojsov kjempet seg inn på laget i Brann - mot alle odds. Mojsov fikk ikke tilbud om forlengelse og dro gratis fra Brann dagen etter nedrykket. Han spiller nå i belgiske Lierse.

Og Martin Pusic? Umiddelbar hit i Danmark, raskt solgt videre til topplaget FC Midtjylland, hvor han nå er toppscorer i dansk Superliga.

- Ikke overrasket

Rikard Norling synes det er glimrende at spillerne lykkes andre steder.

— Man skal ha klart for seg at de spillerne som er her, er gode. Alle får ikke plass i Brann. Det sier mer om kvaliteten vi har her. Jeg er glad på Simen (Wangberg) og Martin (Pusic) sine vegner at det går bra for dem. Jeg er ikke overrasket over det. Det dette sier noe om er hvor viktig det er for oss å få mer ut av individene som er her, mener han.

Les også

Bård Finne (20) ble Köln-helt foran 45.000 tilskuere

— Men helte du babyer ut med badevannet da du overtok Brann?

— Det er et vanskelig spørsmål. Du tenker på Martin da?

- Blant andre. Det er jo flere som har gjort det bra?

— Martin gjør det fantastisk bra i Danmark, jeg er ikke overrasket over det. Han er en god spiller.

- Midt i trynet

Norling er ikke alene om å ha sendt spillere videre, som senere har prestert utmerket. Rune Skarsfjord hadde ikke bruk for Fredrik Nordkvelle. Porsgrunn-mannen ble hentet tilbake til Odd, hvor han straks blomstret. Nå er han en sentral spiller i Dag-Eilev Fagermos medaljejagende mannskap. Rune Skarsfjord var også ansvarlig for Branns A-lag da Steffen Lie Skåleviks engasjement i Brann ble avviklet. Siden gikk Skålevik til Nest-Sotra, bidro til opprykket og fortsatte å score mål for Nest da sotrastrilene overlevde sin første sesong i 1. divisjon.

Siden har flere spillere i sjiktet mellom A-laget og utviklingsavdelingen forlatt Brann. Simen Lassen er en av dem. Osingen er sentral hos startsterke Åsane, det samme gjelder Joachim Soltvedt - enda en spiller Brann valgte å ikke tegne videre kontrakt med. Nå har venstrekanten Soltvedt allerede scoret tre mål på sine første tre oppgjør i samme divisjon som Brann spiller i.

Rune Soltvedt var involvert i beslutningene rundt Lie Skålevik, Lassen og Soltvedt - den første som utviklingssjef.

— Steffen ønsket vi å beholde hos oss. Vi kunne sagt nei til å la ham gå, men det har noe med tyngden vi i utviklingsavdelingen hadde. Lassen og Soltvedt var vanskelige saker. Noe av det første jeg måtte gjøre da jeg fikk stillingen som fungerende sportssjef, var å se på balansen i stallen. Det ble vanskelig ved årsskiftet å ta inn enda flere unggutter. Vi visste at vi ga fra oss veldig gode fotballspillere, men vi også gjør oss våre tanker når de slår til, sier han.

Han mener valgene er vanskelige.

— Se på Ibrahima Dramé, som vi solgte til Hønefoss. Jeg vet jo at det er en sak jeg kan få midt i trynet igjen. «Hva tenkte Soltvedt’n på der», liksom. Vi vet vi kommer til å gjøre feil, men det handler om å minimere risiko så mye som vi kan.

Laget Brann ikke ville ha :

Øystein Øvretveit (Nest) - Birkir Sævarsson (Hammarby), Simen Wangberg (Tromsø), Henrik Gjesdal (Tromsø), Daniel Mojsov (Lierse) - Amin Askar (Sarpsborg 08), Fredrik Nordkvelle (Odd), Simen Lassen (Åsane), Joachim Soltvedt (Åsane) - Steffen Lie Skålevik (Nest), Martin Pusic (FC Midtjylland).

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Håkon Lorentzen er fristet til å bli i Åsane

  2. Norling om tegningen: - Han har gitt meg smale bein. Og det er jo bra

  3. «Derfor er det kjekt å se Åsane på tabelltoppen»

  1. Fotball 1. div
  2. FK Jerv
  3. SK Brann
BT anbefaler

– Jeg våknet av at det banket på. Det var en fyr som sa han skulle bo her.

En mann i 30-årene skal ha mottatt flere titalls tusen kroner i depositum og forskuddsleie fra minst fire ulike leietakere av en leilighet i Bergen sentrum.

LES SAKEN