Så mye vil det koste Brann å sparke Norling

Kanskje mindre enn du tror?

PRESSET: Rikard Norling er under hardt press i jobben som Brann-trener, men svensken har ingen oppsiktsvekkende fallskjerm dersom han skulle miste jobben.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Sent i 16. mai-kampen mot Nest-Sotra kom ropene fra fansen på Rikard Norlings avgang. I styremøtet 18. mai ble trenerspørsmålet tatt opp til vurdering, men inntil videre har Norling Brann-styrets tillit.

På diskusjonsfora spekuleres det i at årsaken til at Rikard Norling ennå ikke har mistet jobben, er at det koster Brann for mange penger å fjerne svensken.

BT har grunn til å tro at dette ikke er riktig. BT sitter med sikre opplysninger om svenskens sluttpakkeavtale. Den er ikke oppsiktsvekkende kostbar.

Norling har en lønn på tre millioner kroner. Men det er under forutsetning av at Brann spiller i eliteserien.

• Kontrakten hans inneholder en klausul som tilsier hele 35 prosents lønnsreduksjon i 1. divisjon.

• Rikard Norling tjener altså 1.950.000 kroner i 2015. BT kjenner også til at han har krav på etterlønn i ni måneder dersom han mister jobben.

Kostnaden med å si opp Norling er dermed 1.462.500 kroner.

Her hører du Ballspark som podcast: Trykk her!

Godt likt i klubben

— Dette er en intern sak som jeg ikke har lyst å si noe om. Vi har tro på Rikard, teamet hans og at Brann skal rykke opp. Det er det vi jobber mot, og jeg har ikke lyst å si noe som fører til spekulasjoner, sier Rune Soltvedt, fungerende sportssjef i Brann.

Rikard Norling slår ut med armene i det supporterne kommer med sine synspunkter etter 16. mai-kampen mot Nest-Sotra.

Som BT tidligere har skrevet, er Norling forholdsvis populær i Branns spillergruppe. Noe spilleropprør er ikke under oppseiling, og styret har heller ikke bedt om en uttalelse eller evaluering av Norling fra spillerstallen. Svensken er også godt likt av støtteapparatet og i resten av sportsklubben.I andre medier er det blitt spekulert i at Norling vil få etterlønn i tremillionersklassen, dersom han blir sparket. Det stemmer ikke.

— Jeg vet ikke hvor dere eller andre har tall fra. Uansett ønsker jeg ikke å bidra til spekulasjoner rundt dette, sier Soltvedt.

Les også

Brann har aldri vært dårligere

— Ikke lyst å snakke

Rikard Norling kom til Brann kort tid etter å ha ført Malmö FF til seriegull i Sverige i 2013. Den første sesongen i Bergen endte som kjent med nedrykk. I etterspillet forsvant både daglig leder Roald Bruun-Hanssen og styreleder Rolf Barmen fra klubben, mens Norling fikk lov til å fortsette i jobben. Heller ikke hans nye, konstituerte toppsjef har lyst til å snakke om Norlings fallskjerm.

— Jeg har ikke lyst til å snakke om dette, fordi det ikke er aktuelt. Vi har tro på Norling og at han skal føre oss tilbake til eliteserien, slik våre ambisjoner er, sier den midlertidige daglige lederen, Vibeke Johannesen.

- Er det kostnadene forbundet med å sparke ham som gjør at Norling sitter i jobben?

— Nei, det har ikke noe med det å gjøre.

- Vi vet at det koster rundt halvannen million å fjerne Norling, hva er din kommentar til det?

— Jeg har ikke lyst til å kommentere det.

Les også

Norlings fremtid blir tema på mandagens styremøte

Dette fikk forgjengerne

Da Rune Skarsfjord gikk av høsten 2013, skal han ha fått én årslønn i etterlønn. Steinar Nilsen, som fikk sparken i 2010, skal ha hatt en avtale som sikret han nærmere to millioner kroner i etterlønn. Mons Ivar Mjelde fikk, ifølge tidligere BT-saker, snaut 1,5 millioner kroner i sluttpakke — det skal ha vært mellom åtte og elleve månedslønner.

Publisert: