Roterer Norling igjen?

Brann lukket siste del av lørdagens treningsøkt, men trolig starter både Kenneth Udjus og Ranheim-dödaren Jakob Orlov mot Bryne.

GRUBLEREN. Rikard Norling har så langt i sesongen tatt i bruk 19 spillere på de seks kampene Brann har spilt. Mot Bryne kan det komme nye overraskelser, ettersom svensken stengte treningen på lørdag.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Denne sesongen har Rikard Norling endret mye i førsteelleveren. Hvem som starter mot Bryne er fortsatt svært usikkert. Ikke minst fordi svensken stengte lørdagens trening for media.

— Vi slipper ikke ut laget før kamp, så dere får bare se hvem som spiller i morgen, men det er umulig å ikke rullere på laget når det er så tett mellom kampene. Vi kan ikke spille med de samme spillerne hele tiden, sier Norling.

Fortsetter tross tabber

Etter tapet mot Hødd var det seks endringer i kampen mot Jerv. Mot Ranheim på torsdag var det igjen fire nye ansikter i startoppstillingen. Brann-treneren er klar på at det er en bevist strategi.

— Vi har 22–23 spillere i troppen, og det er viktig at man viser tillit til alle. Vi må holde alle i gang, sier han.

Kenneth Udjus og Alex Horwath har så langt i sesongen vekslet på å stå. Etter det BT erfarer får Udjus fornyet tillit mot Bryne, til tross for at sørlendingen var uheldig i begge kampene han har stått i 1. divisjon.

— Jeg er ikke helt enig i at den mot Jerv er en tabbe, men den mot Ranheim er det bare å ta på min kappe. Over tid vil slike feil spille inn i laguttaket, men hvis du gjør én feil og ellers gjør gode kamper, så skal det ikke ha noe å si. Jeg håper det er jeg som står mot Bryne, sier Udjus.

Horwath i Cupen

43-åringen fra Stockholm har ved flere anledninger hintet at hans tillit foreløpig ligger hos Udjus.

— Kenneth var litt uheldig sist, men jeg syns Udjus har gjort det godt. Både Alex og Kenneth er veldig gode keepere, og vi har en cupkamp igjen på onsdag, men Udjus har ikke gjort noe som slår ut negativt i mine øyne, sier han.

Dermed er det mye som tyder på at det er Udjus som står mot Bryne, mens Horwath får sjansen mot Vard Haugesund i Cupen på onsdag.

- Ikke ideelt

Branns amerikanske sisteskanse, Alex Horwath, er kritisk til Norlings rulleringen mellom ham og Udjus.

— Det er ikke ideelt, men treneren bestemmer. For en keeper er det viktig å spille hver kamp. Ser man på de beste keeperne i verden, så blir de bare bedre over tid. Når det er sagt er Kenneth en god keeper og jeg liker han godt. Det er en god konkurranse, sier Horwath.

Verre vil det trolig bli, når Piotr Leciejewski kommer tilbake fra skade.

En spiller Norling nærmest ikke kan vrake er landsmannen Jakob Orlov, som skåret hat trick i oppgjøret mot Ranheim.

— Orlov er i god form, men det er Kristoffer Larsen og Alejandro Castro også. Så det er også viktig at vi veksler litt der også, sier Norling.

Defensivt fokus mot Bryne

Trolig vil Alejandro Castro bli henvist til benken i sjødagens oppgjør på Jæren. Orlov håper han prikket inn målformen.

— Formen kjennes bra, så jeg får bare prøve å spille like godt i hver kamp. Det er bra for troppen at det er konkurranse om plassene, for ingen har lyst å sitte på benken. Jeg får bare gi alt og følge kampplanen, slik at treneren velger meg til neste kamp, sier 29-åringen.

Norling tror det er viktig å først å fremst demme opp for jærbuene, som ligger på plassen over Brann i 1. divisjon.

— Vi har en god følelse fra forrige kamp. Nå er det viktig at vi utnytter sjansene på en god måte og at vi treffer godt med vårt offensive spill. Bryne spiller fin fotball, og jeg tror de har ambisjoner om å spille ball på hjemmebane, så det blir litt mindre kamp enn de forrige kampene i divisjonen. Vi må være tette bak, og så må vi være pigge når mulighetene byr seg, sier Norling.

Publisert: