- Medkila-spillerne slo og lugget

Sandviken var sjokkert over Medkila-spillernes oppførsel etter lagets 0-1-tap. Nå håper Madeleine Giske at nordlendingene rykker ned.

SJOKKERT. Sandviken-spillerne mente Medkila var svært ufine da lagene møttes i Harstad lørdag. Madeleine Giske (i karatespark-positur) mener laget ikke hører hjemme i Toppserien. Dette bildet er tatt fra et Sandvikens møte med Vålerenga.
 • Lars Eivind Måseide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg håper de rykker ned og blir i førstedivisjon, fordi jeg syns ikke de hører hjemme i Toppserien, sier Sandviken-spiller Madeleine Giske.

De sterke ordene falt etter at Sandviken gikk på et bittert 0-1-tap mot Toppseriens jumbolag, Medkila.

Etter kampen raste Giske og de andre Sandviken-spillerne mot nordlendingenes oppførsel.

— Medkila spilte veldig unfair. De slo og lugget når ballen ikke var i nærheten. Vi er litt sjokkerte over at det er mulig at man plutselig kan bli slått i magen, sier Giske til BT.

Brøt tapsrekke

Medkila hadde tapt 12 kamper på rad, men seieren mot Sandviken gjorde at de fortsatt har håp om å holde seg i divisjonen.

Det håper derimot Giske at ikke skjer.

— Jeg har aldri spilt mot et lag som driver på slik, og jeg ønsker ikke at et sånt lag skal holde seg i Toppserien. Da er det andre sporter de må drive med, tordner Giske, som også er daglig leder i klubben.

Medkilas trener, Roy Berntsen, hadde ikke sett eller hørt noe om dårlig oppførsel fra sine spillere, men sier klubben skal ta det opp med dem.

— Det skal ikke forekomme i Medkila eller noe annet lag. Vi ønsker å stå for fair play. Viser det seg at dette stemmer må vi ta en alvorsprat med den eller de det gjelder, sier han.

- Ikke tatt ut av intet

- Tror du på Sandvikens beskyldninger?

— Det er nok ikke tatt ut av intet, og det er sikkert noen som føler de har vært unfair behandlet. Men det er litt gi og ta utpå der, og det kan være interne konflikter i kampens hete, men dette skal selvsagt foregå innenfor regelverket. Jeg har vært trener for dette laget i fem år, og dette er første gang jeg hører slike beskyldninger i etterkant av en kamp, sier Medkila-treneren.

Trenerkollega Øyvind Nordtveit ville ikke fokusere på slag-beskyldningene under kampen, men mente hvittrøyene burde hatt straffe i kampens siste minutter.

— Vi er selvsagt skuffet over oss selv. Det er totalt sett en jevnspilt kamp med mye kriging og dueller, men vi føler oss snytt for en ganske klar straffe. Det er bittert, sier han.

- Snytt for straffe

For i sluttminuttene ble ballen stusset gjennom til Madeleine Giske alene med keeper, men like før hun skulle avslutte, ble hun lagt i bakken.

Dommeren mente derimot at fallet var selvforskyldt.

— Madeleine er gjennom alene, men blir dratt ned bakfra. Jeg snakket med dommeren etter kampen, og hun sier Madeleine snublet, men vi er klar på at det burde vært straffespark, sier Nordtveit.

Tapet gjør at Sandviken fortsatt må kjempe for å holde seg i Toppserien. Nå venter en lengre spillepause før det er nok et viktig bunnoppgjør på bortebane.

Denne gangen mot Amazon Grimstad som innehar kvalifiseringsplassen med én kamp mindre spilt.

— Det er en nøkkelkamp, og det blir viktig å ta poeng mot Amazon. Vi er i hvert fall utrolig revansjesugne, så får vi prøve å glemme det usportslige til da, sier Giske.

Publisert
 1. Kvinnefotball
 2. Toppserien
 3. Medkila IL
 4. IL Sandviken
BT anbefaler

– Han var en frisk og sprek ung mann

Bergen City Marathon 2022 vil trolig først og fremst bli husket for det tragiske dødsfallet som skjedde i forbindelse…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Mistenker hærverk på togstasjon

 2. Visste ikke om pass­regel. – Provoserer at andre betalte seg frem i køen.

 3. Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.

 4. Slik vil streik ramme Bergen: Her kan det bli stengt

 5. Ny kurs i narko­politikken. – Dette er fantastiske nyheter.

 6. – Han var en frisk og sprek ung mann