Oen gledet seg til å komme hjem

<p>Alexander Dale Oen krysset fingrene for at han ville holde seg frisk.</p>

Publisert:

Norway's Alexander Dale Oen reacts after winning men's 100m Breaststroke final at the FINA Swimming World Championships in Shanghai, China, Monday, July 25, 2011. (AP Photo/Wong Maye-E) Foto: SCANPIX

Per Lindberg

Alexander Dale Oen var aktiv på sosiale medier, både på Facebook og Twitter. De siste ukene har han tilbragt på høydeopphold i Flagstaff i den amerikanske delstaten Arizona.

Så frem til å komme hjem

14. april skrev han dette på sin Facebook-profil1: «Vært i Flagstaff i fem dager nå, og det har gått bedre enn forventet. Krysser fingrene for at jeg holder meg frisk og skadefri gjennom de tre neste ukene. Ha en nydelig søndag, alle sammen.»

Mandag 30. april la han ut sin siste melding på Twitter. På engelsk skrev han dette: «To dager igjen av treningsoppholdet her i Flaggstaff, så er det tilbake til den vakreste byen i Norge.»

Fredag 27. April skrev han om musikk på Twitter: «Det er lenge siden jeg hørte 'So Afraid' med Fleetwood Mac. Definitivt på min topp-10-liste over rocke-sanger.»

Tragisk utgang

Torsdag 26. april fortalte han at seks dager gjensto av den tre uker lange høydesamlingen «her i Flagstaff, Arizona. Det har gått overraskende raskt, og jeg kunne ha tenkt meg å være lenger. Men, jeg ser også frem til å komme tilbake til Norge. Sierra Nevada venter i slutten av mai, så jeg tror jeg høydeoppholdet er dekket før OL:) Nyt helgen.»

Onsdag 25. april på Twitter: «Går så det freser i Flagstaff, blir godt med gode 6 timer med helsetrim i morgen.»

Treningsoppholdet fikk dessverre en tragisk utgang for Norges største OL-håp.

Hvordan vil du minnes Alexander Dale Oen? Skriv gjerne et minneord i kommentarfeltet.

Fakta om Alexander Dale Oen

  • Alexander Dale Oen var en norsk svømmer i verdenstoppen i brystsvømming.
  • Han ble født 21.05.1985 i Øygarden og døde 30. april i Flagstaff i Arizona i USA.
  • Meritter: Blant annet VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 2011. Vant OL-sølv på 100 meter bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 meter bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 meter bryst. EM-sølv på 100 meter bryst i 2006. Dale Oen fikk i tillegg åtte kongepokaler.
  • Dale Oen ble i 2011 kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer. Han ble i 2008 tildelt utøvernes pris på Idrettsgallaen. I 2011 fikk han prisen for beste mannlige utøver på samme arrangement.

Tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett i 2011.

(Kilder: Store norske leksikon, Wikipedia)

Publisert: