«Skålevik gjør resten av Brann gode»

KOMMENTAR: Han bommet på årets største sjanse, men hva gjør vel det?

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Han kom til Brann med et rykte som toppscorer, noe 22 fulltreffere på halvannen sesong viste. Derfor hadde Hønefoss tatt sine forholdsregler, og forsøkte å stoppe Steffen Lie Skålevik med tette markeringer.

Det lyktes de ikke helt med, for Skålevik er en fotrapp og løpsvillig spiss som sørger for at motstanderne aldri kan hvile. Hønefoss-frykten for den vanligvis så scoringsvillige spilleren, betød at det oppsto muligheter for hans offensive kolleger. I tomrommene etter Skålevik-rykkene fikk Fredrik Haugen, Erik Huseklepp og Amadiya Rennie boltre seg.

Haugen åpnet ballet med en suser som føk inn via tverrliggeren. Mål fra sentrale midtbanespillere har vært etterlyst hele sesongen, og perlen fra vristen til Haugen pyntet opp på en fortsatt mager statistikk.

Fulltrefferen var ikke det eneste som økte temperaturen hos publikum ytterligere i augustsolen. 2-0 kom etter at Erik Huseklepp startet et angrep, kombinerte fikst med Haugen og Kristoffer Barmen, før han selv curlet ballen i mål. Det var også et mål fra øverste hylle, og da betyr det ikke så mye at Huseklepp sin andre scoring for kvelden kom etter svakt forsvarsspill av Hønefoss. Slike mål teller også.

Med det er Huseklepp klubbens toppscorer med syv mål, og hans bidrag mot Hønefoss betyr at temaet om å benke ham ikke vil stå på dagsorden de neste ukene.

Les også

Huseklepp slo tilbake med dobbel mot Skarsfjords menn

Lovende Rennie

Ny tillit får også Amadiya Rennie. Kantspilleren viste tidlig frem sine kvaliteter som en rask, dribleglad, og pasningssikker angriper. Han var delaktig i mye av det Brann skapte, og med sitt tempo sørget han stadig vekk for at Hønefoss fikk trøbbel.

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand.

I tillegg til sine individuelle kvaliteter, viste han at han også var villig til å gjøre lagjobben. Hans inngripen som siste Brann-forsvarer i det 85. minutt, sørget for applaus ikke bare fra tribunen, men også fra Brann-trener Nilsen.Stadion-debuten til Rennie var lovende, men verken han eller Brann kan regne med så lett spill som de fikk mot Hønefoss i fortsettelsen.

Mål preger kamper, og den tidlige Brann-scoringen sørget for at Hønefoss måtte frem med plan B. Den fungerte slett ikke, og sjelden har Brann hatt så god kontroll på en kamp som mot Hønefoss. At Piotr Leciejewski også reddet skudd som gikk utenfor for å holde seg i bevegelse, bare viste at det var et oppgjør der Hønefoss knapt skapte en skikkelig målsjanse.

Les også

Mener Rennie har noe resten mangler

Prikkfritt defensivt

Derfor bør Brann glede seg over tre scoringer, tre poeng og fortsatt tetkamp. Først i søndagens borteoppgjør mot Strømmen får vi et svar på om det var en liten offensiv forløsning vi var vitne til på Stadion.

Defensivt var det imidlertid en ny prikkfri kamp fra Brann. På de seks siste oppgjørene har ikke Brann sluppet inn et eneste mål i åpent spill. Tre dødballmål har gått inn bak Piotr Leciejewski, men ellers har Brann ryddet unna, og med sin defensive soliditet bidratt til at laget har vist stigende form, og poengfangst, over tid.

For fortsettelsen er det også gledelig å se at det er mer kamp om plassene på laget enn tidligere. Mot Hønefoss kom Kasper Skaanes inn og briljerte, og de to andre innbytterne Eirik Birkelund og Kristoffer Larsen bidro også til at Brann var nær flere scoringer mot slutten av kampen.

Superinnbytter Azar Karadas ble for en gangs skyld sittende på benken i hele kampen. Det var det beste beviset på hvilken stålkontroll Brann hadde i oppgjøret mot bunnlaget til Rune Skarsfjord.

Publisert: