Djokovic knuste Federer i verdenstourfinalen

Vant turneringen for fjerde gang på rad.

Publisert Publisert

TRIUMF: Novak Djokovic i aksjon i finalen mot Roger Federer. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB scanpix

Novak Djokovic, Serbia – Roger Federer, Sveits 6-3, 6-4

Verdensener Novak Djokovic avsluttet tennissesongen med å slå Roger Federer 6-3, 6-4 i ATPs verdenstourfinale. Det er fjerde gang på rad serberen vinner turneringen.

Djokovic sikret seg sesongens ellevte tittel (hvorav tre Grand Slams) da han slo sveitsiske Federer søndag. Etter årets 88 kamper står han med 82 seire.

— Jeg er veldig stolt, sammen med laget mitt, over prestasjonene denne sesongen. Det kunne ikke ha endt bedre. Det har vært en lang sesong, men den beste i livet mitt, sier Djokovic.

Tidligere i turneringen sørget Federer for å bryte serberens seiersrekke på 23 kamper. Det var med på å endre planen i finalen.

— Han var den beste spilleren da han slo meg i gruppespillet. Jeg måtte gjøre noen endringer, og det klarte jeg. Han er veldig aggressiv, og det er vanskelig å holde følge med han, sier Djokovic.

Spanske Rafael Nadal var siste hinder før finalen for den 28 år gamle serberen, mens Roger Federer slo ut landsmannen Stan Wawrinka i sin semifinale. Dermed sikret sveitseren seg en revansjemulighet etter finaletapene mot Djokovic i US Open og Wimbledon.

— Jeg gjorde mitt beste, og synes at jeg spilte mye god tennis denne uka og i finalen. Men Novak fortjener seieren i dag, som så mange ganger tidligere i år, sier Federer.

Djokovic er den første som har vunnet finalen i ATPs verdenstour fire ganger på rad. Serberen står med fem seire sammenlagt, kun slått av Federers seks.

(©NTB)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Slik burde vi heller reagert på korona

  2. – Livet mitt var i fare. KrF kjemper mot loven som kunne ha hjulpet meg.

  3. Tilsette fortel om trakassering og fryktkultur – no er det oppretta varslingssak mot rådmannen

  4. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarer det same kvar gong.

  5. Silikon-problemer, sa legene da hun fant en kul. Nå forbereder Waneska seg på å dø.

  6. Fanget dødsdømt ulv med viltkamera: – Jeg ble veldig overrasket

  1. Tennis