Branns flyt kan gi ny klubbrekord

Poeng i neste kamp gjør at Erik Huseklepp og Brann tangerer sin egen klubbrekord.

HISTORISK: Erik Huseklepp kan slå rekorden han selv var med på å sette i 2006, da han spilte på et Brann-lag som tok poeng i elleve kamper på rad.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Brann står nå med ti strake kamper uten tap i en og samme sesong. Rekorden i Brann-sammenheng er elleve, satt i 2006. Erik Huseklepp er den eneste spilleren som har spilt jevnlig i begge epokene, og han husker våren i 2006. — Ja, jeg husker den perioden. Vi hadde hatt en elendig oppkjøring. Så kom vi til seriestart og vant alt!

Etter tapet hjemme mot Sogndal har Brann hatt ti strake kamper uten nederlag. Uavgjort eller seier mot Ranheim i Trondheim til helgen gjør at et nytt kapittel må skrives i Branns historiebøker.

— Nå begynner det å ligne på 2006. Dessverre på nivået under, sier Huseklepp på karakteristisk vis.

Les også

Denne lille klubben kan knuse Branns opprykksdrøm

— Aldri slått oss på brystet

To ganger har Brann klart 13 kamper på rad uten tap. Da over to sesonger (høsten 1996 sammenholdt med våren 1997 og høsten 2005/våren 2006). Mulighetene til å viske disse resultatrekkene bort, er med andre ord også til stede. Huseklepp er klar på hva som har vært suksessfaktorene denne gang:

— Vi har vært gode på å nullstille oss. Det er det vi har hatt problemer med tidligere, vi har slitt med å gjenskape gode prestasjoner. Men selv om vi ikke har tapt på ti kamper, har Kristiansund vunnet seks på rad. Det er godt gjort - de har en bedre seiersrekke enn oss. Vi skal fortsette med å kjenne trygghet når vi går på banen, men vi må ikke føle oss for trygge, heller. Grunnen til at vi har denne rekken uten tap er nemlig at vi aldri har slått oss på brystet.

Sist gang Brann tapte, var den 21. juni. Da holdt Høyre på med slagplanen for å vinne kommunevalget, bergenserne tenkte at møkkaværet trolig var forbigående og de færreste i Norge hadde hørt om Amadaiya Rennie. Og: Fredrik Haugen hadde ennå ikke overbevist fødebyen om at han var rett midtbanestrateg til å ta Brann mot toppen i landets nest øverste divisjon.

— Den rekken er veldig positiv for oss, det er noe vi har med oss når vi går ut på gresset foran hver kamp. Det ligger en del ting i bunn hos oss, dette med innsats og å sørge for å løpe nok. Hvis vi da fortsetter å løse de oppgavene vi har, vet vi at det det blir veldig vanskelig å slå oss, sier Haugen.

Les også

Politiet nekter supporter adgang til alle Brann-kamper

— Fresh

Det ergerlige sett med Brann-øyne, er selvsagt at selv om Brann under Lars Arne Nilsen har tatt heftige 28 poeng, så har Kristiansund i samme periode plukket 27 og Sogndal 26. De to andre lagene hadde begge et visst forsprang på Brann. Haugens løsning på nøtten, er at Brann forlenger rekken året ut.

— Det bør kunne være mulig å forlenge denne rekken ut sesongen. Samtidig vet vi at det ikke skal mye til før det snur. Vi må fortsette å arbeide hardt.

Selv klarer han ikke helt å sette fingeren på nøyaktig hva som gjør at han er i storslag i høst.

— Det er kanskje den beste perioden jeg har hatt i Brann, men hvorfor det har løsnet, er vanskelig å si. Jeg føler meg veldig fresh i kroppen, men fotball spilles med hodet. Det gjelder å få trykket på de rette knappene, og jeg må helt klart gi treneren mye av æren for at han har hjulpet meg der.

Publisert: