Ekspert om golflegendens comeback: – Imponerende

Superstjernen er tilbake i golfsirkuset.

Publisert:

Som i gamle dager: Tiger Woods kunne endelig konkurrere på golfbanen igjen, etter en vellykket ryggoperasjon. Torsdag deltok han på åpningsdagen av US Masters. Foto: LUCY NICHOLSON, Reuters/NTB scanpix

Golfstjernen Tiger Woods mener det er utrolig at han nå er klar for US Masters, under et år etter at han var gjennom en ny ryggoperasjon. Det er det veldig mange eksperter som er enig med ham om.

42-åringen har hatt noen tunge år, og var gjennom en ryggoperasjon for under 12 måneder siden. Han har imidlertid kjempet seg tilbake og ses nå på som en av favorittene i årets Masters-turnering som startet torsdag.

– Etter operasjonen tenkte jeg at jeg ville få et fint liv, men at jeg aldri ville kunne svinge en golfkølle som tidligere, sier amerikaneren ifølge BBC og fortsetter:

– Men plutselig kom både hurtigheten og timingen tilbake i kroppen.

– Har overgått alle forventninger

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator for Viasport. Han er imponert over Woods comeback.

– Jeg synes det han har gjort de siste ukene og månedene er veldig imponerende. Det har gått over alle forventninger, sier han til Aftenposten.

Han forteller at situasjonen lenge så mørk ut for golfesset.

– På et tidspunkt lurte folk på om han kom til å komme tilbake. Nå har han fått det til og det vitner om det vanvittige talentet hans.

Les også

Disse utøverne får ingen støtte. Nå drar de til VM i USA og betaler av egen lommebok.

– Var livredde for å spille mot ham

Kracht beskriver 42-åringen som den største golfspilleren gjennom tidene.

– I den beste perioden hans, «Tiger-æraen» var folk livredde for å spille mot ham. Det han har fått til er utrolig, sier kommentatoren.

Han peker også på Woods betydning for spillets popularitet.

– En ting er det han har gjort på banen, men han har også brakt golfen til et annet nivå enn den var på før ham. Han har gjort idretten veldig mye mer kommersiell, og gjort det til det den er i dag, slår han fast.

Les også

Gikk skyhøyt ut – nå står Norway Summer Games i fare for å bli lagt ned

Tror Woods kan vinne US Masters

US Masters er den mest prestisjetunge turneringen å vinne for mange golfere.

Fredrik Caspar Kracht holder ikke Woods som favoritt, men ser likevel ikke bort ifra at den meriterte utøveren kan vinne turneringen.

– Han er ikke favoritt nå, og det er mange som holder et bedre nivå enn ham. Jeg har tidligere vært kritisk til at han skulle komme tilbake med en seier, men nå er ikke den tanken ukjent for meg, sier han.

Les også

Fotballstjernen Zé Roberto om den brutale oppveksten: – Mange av mine barndomsvenner ble kriminelle, og mange ble drept

Skader

Woods har vunnet majorturneringen i Augusta fire ganger. Sist han kunne ikle seg den grønne blazeren var i 2005. Siste seier i én av de fire majorturneringene, kom i US Open i 2008.

Siden den gang har blant annet utallige skader satt en stopper for golfesset. Flere ryggoperasjoner har gjort at han ble satt kraftig tilbake, og han ble blant annet arrestert i april 2017 etter at han ble funnet sovende bak rattet.

Han hadde stoppet i veikanten og satt på varselblinkerne, og Woods forklarte at han fått en uventet reaksjon på smertebehandlingen. Tre uker senere ble han innlagt på et behandlingssenter for rusproblemer.

Les også

Østerrike sparket hopptreneren: – Skal ikke ha noen verdens ting å si for oss

Stort favorittfelt

Seks ganger majorvinner Sir Nick Faldo har uttalt at en Woods-triumf i US Masters vil være det beste comebacket i sportshistorien, men hovedpersonen selv toner ned forventningene.

– Vel, jeg har fire runde å spille, så la oss ta det litt med ro. Jeg må bare spille og la brikkene falle dit de faller, og forhåpentligvis ender jeg opp på topp.

Verdensener Dustin Johnson, to ganger Masters-vinner Bubba Watson, Jason Day, Justin Thomas, Phil Mickelson, og Rory McIlroy har alle smakt på triumfer denne sesongen, mens 2015-vinner Jordan Spieth også har vist form den siste tiden.

– Jeg tror ikke det er en klar favoritt. Det er så mange som spiller godt på samme tid, og det er det som gjør årets Masters så spennende. Det er karer fra tidlig 20-årene til Phil på 47 år som alle har spilt bra, sier Woods.

Publisert: