Nå starter jakten på nye Brann-sjefer

Men Rolf Barmen setter ingen deadline for når folk må være på plass.

Styreleder Rolf Barmen har ikke satt noen frist til å finne de nye Brann-sjefene, men skal ha styremøte allerede torsdag.
  • Mads Bøyum
  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Vi skal ha styremøte torsdag, og det blir et avspark for prosessen videre rundt ansettelser i Brann, sier Rolf Barmen, klubbens styreleder.

For den som alltid har drømt om en toppjobb innenfor Fotball-Bergen, er det nå på tide å følge nøye med under "stilling ledig", for i Brann er det fire jobber som alle skal besettes i den nærmeste fremtid: Daglig leder, sportssjef, assistenttrener og speider.

Hvilken kravsspesifikasjon det skal knyttes til de ulike stillingene, er foreløpig ikke bestemt. Det som er klart er at styret sitter i førersetet når det gjelder å finne ny daglig leder etter Roald Bruun-Hanssen, og ikke minst personen som skal innta den nyopprettede posisjonen som sportssjef i Brann. En person som på organsisasjonskartet vil bli å finne over trener Rikard Norling.

— Det er naturlig at styret tar beslutningene knyttet til ny daglig leder og sportssjef. For øvrig er det vår konstituerte sportssjef Rune Soltvedt som tar stilling til ansettelse av speider og assistenttrener, den siste i samråd med trener (Rikard Norling), forteller Barmen.

Dermed får duoen Soltvedt/Norling mandat til å begynne å bygge et nytt sportslig apparat i Brann, selv om Soltvedt i utgangspunktet bare er midlertidig sportssjef.

Les også

- Jeg forstår at jeg kan oppfattes som selvgod

Klar tale fra Medlemsutvalget

Etter 2013-sesongen tok Medlemsutvalget i Brann opp det de mente var et skrikende behov for sportssjef. Og klubben hadde også et vedtak på å ansette sportssjef, men det ble lagt på is etter at Knut Tørum takket nei til jobben.

Medlemsutvalget ønsket et mye tydeligere skille mellom sport og administrasjon.

— I Medlemsutvalgets evaluering, var vi klare på at Brann-organisasjonen trenger en tydeligere rollefordeling. En daglig leder bør ikke ha sportslig ansvar og det er heller ikke viktig at vedkommende har sportslig kompetanse. Slik sett mener vi Brann bør gå bredt ut, når de skal finne en permanent daglig leder, seier utvalgets leder Erlend Vågane.

Les også

Nå skal Brann til Sverige for å lære å rykke opp

Nå når Brann omsider har fått sportssjef (Rune Soltvedt, midlertidig), mener Vågane det haster å finne ut hvem som skal ha rollen permanent.

— Det er det viktigste nå. Dersom det først ansettes speider og assistenttrener, vil en ny sportssjef har lite handlingsrom igjen til å bygge et team. Jeg tenker at hvis alle brikker er på plass, vil stillingen som sportssjef ses på som mindre attraktiv, sier Vågane.

Den daglige lederen må først og fremst være god på organisering, mener Vågane.

— En person som skal lede en organisasjon av Branns størrelse og med den omsetningen klubben har, vil få en utrolig omfattende jobb hvis det å vite noe om kjøp og salg av spillere inngår i den. Dette har med tid og kapasitet å gjøre også.

Les også

- Jeg er sterk i troen - eller er jeg det?

Vil bruke tid

Brann-formann Barmen sier at klubben vil bruke den tiden som trengs for å finne folkene som skal ta Brann videre.

— Vi kommer ikke til å haste i denne prosessen. Vi skal ha kvalitet i ansettelsen, og vi som ansetter folk kontinuerlig vet at ansettelser kan ta en stund. I mellomtiden er vi veldig komfortable med de personene vi har konstituert i stillingene som daglig leder (Vibeke Johannesen), sportssjef (Rune Soltvedt) og utviklingssjef (Kristian Andersen).

Norske fotballklubber er allerede godt i gang med å posisjonere seg med tanke på spillere ut og inn med tanke på neste sesong. Brann er bakpå. Først måtte de se an om de rykket ned eller ikke. Så kommer det faktum at klubben mangler nøkkelpersoner til å gjøre jobben.

Formann Barmen sier det er treneren og sportssjefen som sammen skal ha ansvar for spillere i tiden som kommer.

— Rune (Soltvedt, sportssjef) er Rikard (Norling, trener) sin overordnede, men det er treneren som tar ut laget, så det er naturlig at de jobber sammen når det gjelder sammensetningen av spillerstallen.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Branns supertalent skal trene med nederlandsk storklubb

  2. Se Bruun-Hanssen snakke ut om sine mest berømte «tabber»

  3. - Solskjær takket nei til jobben som Brann-trener

BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN