Hødd spolerte Branns avslutningsfest

Brann sviktet foran et stort publikum – igjen.

erik huseklepp.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN – HØDD 1-2

BRANN STADION: Med opprykket allerede sikret, var den siste serierunden kun en formalitet for Brann. Både før kampen og i pausen ble det delt ut buketter til både dem som takket av og dem som ble hedret som årets spillere.

Med både buketter og 15.000 tilskuere var Stadion i festhumør, men på banen var det ikke like festlig. Kristoffer Barmens herlige heading etter en halvtime ga Brann riktignok ledelsen, men i annen omgang skulle Hødd slå tilbake.

Med to kjappe scoringer snudde Robin Shroot og Eirik Ulland Andersen kampen. Hødd vant 2-1 på Stadion.

Les også

Hødd-sjefens drømmescenario: - Det hadde vært noe!

Barmen raget høyest

Da alle blomstene var delt ut til de avtroppende Brann-spillerne, tok det ikke lang tid før det begynte å handle om Hødd på Stadion. Kampen var bare syv minutter gammel, da Eirik Ulland Andersen plutselig ble spilt alene med keeper. Men rogalendingen klarte ikke å overliste Brann-keeper Piotr Leciejewski med avslutningen.

Hødd var friskest i åpningen og var langt mer farlige enn hjemmelaget. Torbjørn Kallevågs skudd etter 25 minutter hadde retning rett mot noten bak Leciejewski, men Jonas Grønner ofret ansiktet sitt og fikk blokkert skuddet.

Men mot spillets gang skulle Brann slå tilbake. Halvtimen var spilt da et godt slått hjørnespark landet på hodet til Kristoffer Barmen, som fra elleve meter stanget ballen i mål. En herlig heading sendte Brann i ledelsen.

Scoringen ga vann på møllen for Brann, som fortsatte med å legge et trykk på Hødd. Kun fem minutter etter scoringen var Steffen Lie Skålevik særdeles nære å doble ledelsen, men forsøket ble reddet på streken. På returen fikk Erik Huseklepp sjansen, men også hans forsøk ble blokkert av en Hødd-forsvarer.

Hødd slo tilbake

Selv om Hødd var på desperat poengjakt, var det Brann som tok initiativet umiddelbart i den andre omgangen. Huseklepp fortsatte å skape ubalanse i forsvaret med sine dribleraid, men som i den første omgangen var det for dårlig presisjon på den siste pasningen.

Da Skålevik fikk sjansen like etter, var det presisjonen på avslutningen som var for dårlig. Fra hjørnet av sekstenmeteren banket sotrastrilen til, men Hødd-keeper Aslak Falch fikk en enkel jobb med å dytte ballen til corner.

Men Hødd var langt fra ferdige, og da Brann mistet konsentrasjonen i et lite øyeblikk hugget de til. Fredrik Aursnes dro ballen med seg fra midtbanen og slo den videre til innbytter Robin Shroot. Med to overstegsfinter fikk engelskmannen Jonas Grønner til å se ut som en kjegle, før han fra kort hold dyttet inn utlikningen.

Scoringen ga opprykksjagende Hødd den nødvendige troen de trengte, og kun tre minutter senere skulle de snu kampen. I det 78. minuttet løp Eirik Ulland Andersen fri bak Brann-forsvaret. Alene med keeper skrudde han ballen i hjørnet, og sendte Hødd i ledelsen.

Brann klarte aldri å reise seg igjen. Det eneste Brann-publikummet fikk å juble for de siste minuttene, var at legenden Erlend Hanstveit fikk spille de siste minuttene i sin aller siste Brann-kamp.

Hødd vant 2-1.

Publisert: