Northug snakker trolig i dag

Pressekonferanse foran sprintstaffeten.

Det skal bli spennende å endelig få høre Petter Northugs egen versjon av det som skjedde mot slutten av fellesstarten.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

I går avviste Petter Northug pressen fullstendig. I dag kl. 17 norsk tid håper media endelig å få trønderen i tale — spesielt etter Aftenpostens avsløring om at Northugs gullski skal være ødelagt .

For da er det pressekonferanse foran mandagens sprintstafett, og selv om laget ikke er formelt offentliggjort, regner de fleste med at det norske laget vil bestå av Northug og Ola Vigen Hattestad. I hvert fall var det slik før Northugs voldsomme skuffelse i går. Les også:

Taus, utskjelt og forbannet

Hellner innrømmer stavkluss

Seier for svensk laganda

Det spørs hvor mye av pressekonferansen som vil handle om å se fremover mot sprintstafetten. I stedet vil det nok komme mange spørsmål om Northugs oppførsel etter at han brakk staven og måtte gå ganske nøyaktig et minutt med brukket stav. Han mistet rytmen og sjansen til en medalje på lørdagens fellesstart med skibytte.

Til VG sier imidlertid John Northug, at sønnen allerede har lagt gårsdagens fiasko bak seg. Pappa John sier også at langrennsstjernen kommer til å beklage at han ikke har vært mer meddelsom etter nedturene.

— Han var så utrolig skuffet i går, og hadde vanskelig for å sette ord på det som hadde skjedd. Han følte det fryktelig tungt. Når sånt skjer, må Petter ha tid for seg selv. Han er rett og slett skapt sånn. Men nå er han ferdig med det, og ser frem mot neste renn, sier John Northug til VG.

- Æ snakke som f... æ

Kritikken har vært knallhard mot Northugs oppførsel da han bare svarte: - Snakke? Æ snakke som f... æ, sa han til en ventende presse før han forlot skistadion i full fart etter skuffelsen. Selv trener Morten Aa Djupvik, som er en av Northugs aller nærmeste, var ikke nådig mot eleven:

Arrogant

  • Jeg mener han bør snakke. Store idrettsmenn snakker i motgang. Dette kan føre til at Petter blir oppfattet som arrogant, sa treneren. Sportssjef Åge Skinstad hadde dette å si: - Petter er ikke i stand til å prate med journalister. Det er ikke noe ønske for oss at det blir slik.

Mangler en dimensjon

Reidar Sollie er leder i Sportsjournalistenes Forbund og en veteran i store mesterskap. Han mener trønderen mangler en dimensjon. - Dette viser at Northug fortsatt er fersk som toppidrettsutøver og at han mangler en dimensjon. Vi har full forståelse for at noen trenger noen minutter for seg selv etter et skuffende løp. Men derfra og til total stillhet er helt uakseptabelt. Dette er jo snakk om folkeskikk , sier Sollie til NTB. – Langrenn er ingen verdensidrett, og den trenger alle profiler den har. De må kunne snakke om opp- og nedturer. I et større perspektiv kan Northugs oppførsel også skade norsk langrenn og skiforbundet, mener lederen i Sportsjournalistenes Forbund.

Publisert