By Rise etter straffedrama: - Spillerne skal være glad jeg var ubevæpnet

Ranheim holdt på å rote bort seieren mot ti mann, men ble reddet av to straffespark.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

ÅSANE — RANHEIM 1-2

Det var ikke pent, men Ranheim fikk hva de kom for da to mål på straffespark sørget for 2-1 over nedrykkstruede Åsane på Myrdal gress.

— Det var ingen stor prestasjon spillemessig, men det var en kamp der vi viste karakter. Det var en dårlig 1.omgang, men vi fikk justert oss i pausen. Jeg synes vi løftet oss i 2.omgangen og kontrollerte kampen. Sånn sett var det ikke ufortjent at vi stakk av med tre poeng, sier Ola By Rise til Adresseavisen.

Illsint etter utligning

Som så en 1.omgang som nesten kan forbigå i stillhet i en kamp som skrek etter en gnist for å ta fyr. Den kom i form av Torgil Gjertsen, som lurte seg gjennom Åsane-forsvaret, før han falt i duell med Martin Ueland. Det resulterte i straffespark – som målgeita Robert Stene satte sikkert i mål – det tiende på de siste ti kampene.

NY SEIER: Ola By Rise og Ranheim er igjen på kvalifiseringsplass i 1.-divisjon (arkivfoto).

Men med ti mann på banen utlignet Geir Andre Herrem for hjemmelaget, før Torgil Gjertsen gikk nok en gang i bakken inne i Åsane-feltet – og Mads Reginiussen avgjorde kampen fra straffemerket.— Jeg var veldig rolig på straffesparkene, det er ikke noe jeg kunne få gjort med dem uansett. Eneste gangen det virkelig boblet inni meg, var da Åsane utlignet. Da skal spillerne være glad jeg var ubevæpnet, sier By Rise.

På kvalikplass

Og tenker på det å gå fra å ha full kontroll mot ti mann til å la vertene komme til en utligning etter en lang bakromspasning. Men etter Reginiussen fintet ut Åsane-keeperen fra krittmerket, hadde Ranheim full kontroll. Dermed har 1.-divisjons aller største formlag blandet seg inn i opprykkskampen.

— Det er selvsagt det viktigste. Skal vi nå målet om å blande oss inn i playoff-kampen om eliteserien, må vi vinne slike kamper som dette. I tillegg har Ranheim tradisjonelt slitt med å overføre den gode kunstgressfotballen over på gress. Dermed var denne seieren ekstra viktig, noe vi kan ta med oss foran de to neste bortekampen (mot Nest-Sotra og Jerv), som begge er på gress, sier By Rise.

Ranheim står med sju seiere og kun ett tap på de siste ti kampene – en statistikk kun serietoer Sandnes Ulf er i nærheten av å følge på tilsvarende runder.

Publisert: