Barcelona til sak etter at Messis gigantlønn ble avslørt

Barcelona benekter ingenting i avsløringene om Lionel Messis lønn – men lover å gå til rettslige skritt mot avisen El Mundo. Og hevder at det ikke er de som prøver å diskreditere sin argentinske stjerne.

 • Ole Kristian Strøm, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Messis kontrakt med Barcelona er lekket og ble avslørt i avisen El Mundo i helgen. Samlet verdi: 5,7 milliarder kroner over fire år. Både stjernen, hans folk og klubben er rasende.

El Mundo legger fram faksimiler av det som skal være kontrakten med den argentinske fotballguden.

– Vi kommer til å gå til rettslige skritt mot El Mundo, skriver klubben i en uttalelse. Det gjør også Messi selv, ifølge katalanske rac1.cat, uten at det har kommet ut noe offisielt fra hans folk.

El Mundo skriver at kontrakten består av 30 sider, der Messi i alt tjener mer enn 555 millioner euro, noe som tilsvarer 5,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

Det tilsvarer 3,9 millioner kroner om dagen. Eller 163.000 kroner i timen om du foretrekker det.

Per sesong tjener han 138 mill. euro, som tilsvarer 1,4 milliarder kroner. Kontrakten ble underskrevet i november 2017 og varer fram til sommeren 2021.

Messi fikk – ifølge El Mundo – 1,2 milliarder kroner for å skrive under og han får cirka 800 millioner kroner i «lojalitetsbonus» for å bli ut kontraktstiden.

Les også

Cup-mareritt: Real Madrid utslått av nivå tre-lag med ti mann

Til sammenligning omsetter de 32 klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen for rundt to milliarder kroner i året.

På sosiale medier er det mange som antyder at opplysningene om Messis kontrakt kan være lekket fra klubben selv – for å sette spilleren i et dårlig lys. Barcelona skriver i sin uttalelse:

– Barcelona gir uttrykk for sin absolutte støtte til Lionel Messi, spesielt i møte med ethvert forsøk på å diskreditere hans image, og å skade hans forhold til laget der han har jobbet for å bli den beste spilleren i verden og i fotballhistorien.

Avsløringen kommer på verst tenkelig tidspunkt for klubben, som er i økonomisk krise.

La Vanguardia avslørte nylig at Barcelonas gjeld har nådd utrolige 900 millioner euro, som tilsvarer cirka 9,3 milliarder norske kroner. Verst av alt: Nesten halvparten, 420 millioner euro, av dette er kortsiktig gjeld. Sport og El Mundo skriver at gjelden er enda høyere: 12 milliarder kroner.

I sommer ville Messi forlate Barcelona etter at det ble krangel med klubbledelsen. Etter å ha truet med gå til sak mot klubben for å få gå ett år før kontraktens utløp, ble han likevel til slutt i klubben som han har vært i helt siden han kom til Europa som 13-åring.

I en offisiell uttalelse benekter ikke Barcelona detaljene i avtalen som El Mundo har avslørt, og bekrefter i stedet at de vil saksøke El Mundo. De tar også avstand fra påstander om at de prøver å diskreditere Messi på et tidspunkt da den økonomiske krisen preger klubben.

Tittelen over hele forsiden på avisen var «Messis gigantkontrakt som har ruinert Barcelona»:

– Klubben beklager publiseringen av et privat dokument som er konfidensielt, heter det i uttalelsen fra klubben.

Messi scoret i helgen sitt 650. mål for Barcelona. Den argentinske avisen Olé feiret det med å lage en helt lik forside som det El Mundo gjorde – med den forskjellen at antall milliarder lønn var byttet ut med antall scoringer, målgivende og kamper:

Manager Ronald Koeman uttalte seg også om avsløringen etter søndagens seier mot Athletic Bilbao:

– Jeg kan ikke skjønne hvordan noen kan koble Messi til Barcas økonomiske krise. Han har gjort store ting for denne klubben – og hjulpet den til å vinne mange viktige trofeer.

Les også

Messi utvist etter slag – Barcelona tapte supercupfinalen

– De som publiserte dette hadde dårlige intensjoner og ønsket å skade Barca. Men vi må være samlet og fokusert og glemme alt som er blitt publisert.

Koeman var klar på at hvis noen i FC Barcelona har lekket opplysningene, så betyr det sparken:

– Hvis dette var noen i klubben, kan de ikke ha noen fremtid her.

Den tidligere klubbpresidenten Joan Laporta har også kommet Messi til støtte:

– Messi gir større inntekter for Barcelona enn det han koster i lønn, uttalte Laporta mandag ifølte rac1.cat.

– Han genererer en tredjedel av klubbens totale inntekter, uttalte Laporta, som også hevdet at Messi – innerst inne – ønsker å bli på Camp Nou.

– Men han ønsker å spille på et Barcelona som er konkurransedyktig.

Les også

Graham Hansen forlenger med Barcelona: – Veldig fornøyd

Fungerende klubbpresident Carlos Tusquets sa i desember at Barcelona økonomisk sett burde ha benyttet muligheten til å selge Messi sist sommer – da de kunne få en del betalt for ham.

– Både med tanke på å spare lønnsutbetalingen og overgangssummen, ville det ha vært det beste, mente Tusquets i et intervju med rac1.cat.

Ryktene om hvor Lionel Messi ender neste sesong, fortsetter både i spanske medier og i andre land. Manchester City er klubben som nevnes hyppigst, men også Paris Saint-Germain er et alternativ.

Men så spørs det på Messis lønnskrav ...

Publisert
 1. Spansk fotball
 2. La Liga
 3. FC Barcelona
 4. Lionel Messi
 5. Fotball
BT anbefaler

Reagerer på 17. mai-fyll: – Det var helt smakløst

Nina Holden sier datteren (6) ble utsatt for ubehagelige opplevelser 17. mai. Politisjef mener å se en klar endring.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. «Han har spilt seg i form. Helt sjef i perioder.»

 2. Da krukkene skulle stilles ut, dukket det opp en kondom i en av dem

 3. «Fenomenet er så utbredt at det er i ferd med å bli et folkehelse­problem»

 4. – Kvinnen jeg snakket med, var ikke fra Ukraina. Hun var fra Laksevåg.

 5. Her ser du gjengen som scorer mest i serien

 6. Mann i 30-årene trengte hjelp på Finse