Mjøndalen vant bunndramaet – kun ett poeng bak kvalik

CONSTO ARENA (VG) (Mjøndalen – Start 1–0) «D-dag» sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen om søndagens bunnoppgjør. Med oppofrende innsats fikk også Mjøndalen seieren de trengte for å holde liv i drømmen om Eliteserie-spill i 2021.

 • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert Publisert

Til tonene av Jahn Teigens «Optimist» var det en smørblid Mjøndalen-gjeng som kom ut av garderoben og til pressesonen etter å ha sikret seg den livsviktige seieren hjemme mot Start.

– Vi er optimister, og så lenge det er en teoretisk mulighet for at vi holder oss, så har vi troen. Vi holdt oss i siste sekund i fjor og vi vet det kan bli like tett i år, sier Mjøndalens midtstopper Sondre Solholm Johansen etter kampen.

– Det var deilig. Veldig fortjent. Det var nesten euforisk. Vi er med i kampen og lever oss inn i hver situasjon, sier han videre.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var både glad og lettet etter kampen.

– Viktigere fotballkamp får man ikke. Det var enten eller for oss. Nå har vi gitt oss muligheten til å beholde plassen med den seieren her. Det er en blanding av glede, lettelse og optimisme.

– De er stresset i Drammen nå. Jeg tror det ble mer ubehagelig for Start også. Start mistet tre poeng, Godset mistet to og Mjøndalen fikk tre. Det er en fin søndag i Mjøndalen, oppsummerer han.

GLEDE: Sondre Solholm Johansen kunne juble etter søndagens seier.

160 sekunder ut i andre omgang falt avgjørelsen i kampen.

Martin Rønning Ovenstad dro seg inn i feltet og banket til fra skrått hold. Start-keeper Jonas Deumeland så ut til å ha kontroll på skuddet, men ballen glapp mellom beina og ble liggende fri like foran mål. Der reagerte Shuaibu Ibrahim raskest og sendte ballen enklet i mål fra to meters hold.

– Jeg konsentrerte meg om andreballen da jeg så at lagkameraten min gikk for skudd, og da var jeg på rett plass, sier Ibrahim til VG etter kampen.

Start jaktet en utligning mot slutten. Erlend Segberg satt ballen i tverrliggeren fra seks meter med syv minutter igjen, men nærmere kom ikke sørlendingene. Dermed vant Mjøndalen og har nå bare ett poeng opp til Strømsgodset på kvalikplass med to runder igjen - som spilte 2–2 mot Haugesund - med Start ytterligere ett poeng foran på sikker plass.

Start jaktet klubbens første seier i Mjøndalen siden 1986, men erkjente at de ikke fortjente å vinne søndagens kamp.

– Jeg synes det er fortjent at Mjøndalen vinner. De gjør det vanskelig for oss i dag og de spiller en god kamp. Det gjør ikke vi. Du får som regel fortjent i fotballen og i dag fortjente de seieren, sier Starts Erlend Segberg til VG.

JUBEL: Mjøndalen-spillerne kunne juble etter 1–0-scoringen til Ibrahim. Fra venstre: Shuaibu Ibrahim, Martin Rønning Ovenstad og Tonny Brochmann.

Mjøndalen-trener Vegard Hansens Twitter-melding i forkant av kampene var heller ikke til å ta tvil av før kampstart - dette var en kamp Mjøndalen mer eller mindre trengte seier i.

Start trodde de hadde tatt ledelsen allerede etter åtte minutter, men Kasper Skaanes ble vinket av etter å ha satt ballen i mål etter et nydelig Start-angrep - en avgjørelse hvor få centimetere skilte.

Mjøndalen fortsatte med å være gode foran begge målene og kjempet seg til flere gode sjanser utover i omgangen, men da de ikke fikk kranglet ballen i mål etter tre-fire avslutninger i løpet av ti sekunder helt på tampen av omgangen, måtte de se at det stod 0–0 til pause på Consto Arena.

Ibrahim satte inn 1–0 like etter pause, som ble kampens eneste mål.

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Mjøndalen IF
 3. IK Start
 4. Fotball
BT anbefaler

– Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss. Da bestemte jeg meg for å ta affære.

– Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss. Da bestemte jeg meg for å ta affære, sier Anne Berge Pedersen.

Mest lest akkurat nå

 1. Pizzarestauranten på Landås er en suksess. Nå vil de utvide til nye bydeler.

 2. Her vil han løse parkeringsfloken i Åsane

 3. – Kvifor snakkar me ikkje om dei tinga som skjer med kroppen vår etter fødsel?

 4. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss. Da bestemte jeg meg for å ta affære.

 5. Dette er de drepte etter angrepet på Kongsberg

 6. Tor Fosse lever av å se film. Nå frykter han at synet skal svikte.