Normann Hansens perlescoring sikret Sandefjord-seier i Tromsø

(Tromsø – Sandefjord 1–3) Kristoffer Normann Hansen (26) nølte ikke da han fikk ballen på nærmere 40 meters hold, og skrudde vakkert inn målet som sørget for «game over» og tre poeng for nedrykksdømte Sandefjord.

 • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert

Sandefjord fikk en fryktelig åpning på sesongen med 0–3 hjemme mot Mjøndalen 16. mai. Men i en i utgangspunktet vanskelig bortekamp mot Tromsø slo Hans Erik Ødegaards mannskap herlig tilbake. Og blåtrøyene var drepende effektive med tre scoringer på tre sjanser.

Selv om vinnermålet knapt kan regnes som målsjanse. Men da Tromsø-innbytterne Casper Øyvann og Felix Winther rotet det til på midtbanen, så fikk Normann Hansen ballen. Han nølte ikke da han så at TIL-keeper Jacob Karlstrøm sto langt ute, og skjøt fra nærmere 40 meters hold. Ballen skrudde over keeper og i nettet.

– Jeg ser at han (Karlstrøm) står et stykke ut. Vi får et kjapt ballbrudd der, og så er jeg heldig med treffet og får den over, beskriver Normann Hansen til Discovery etter kampen.

DAGENS MANN: Kristoffer Normann Hansen gratuleres av lagkameratene etter den herlige 3–1-scoringen.

Da var det ti minutter igjen av ordinær tid, og Sandefjord kontrollerte seieren sikkert i land mot et Tromsø-lag som var skuffende svakt.

– Det er en utrolig viktig seier for oss. Vi har hatt en litt «bobbob»-oppkjøring og tapte mot Mjøndalen sist. Det er viktig for selvtillit og alt. Dersom man taper de to første kampene, og vi har tøffe motstandere fremover, så det er viktig for oss å få tre poeng og bygge på videre, la 26-åringen til.

Sandefjord har Rosenborg (hjemme og Vålerenga (borte) i sine to kommende kamper.

– Det er en jevn førsteomgang der jeg synenes vi er litt hvassere, men så slipper vi inn mål på to dødballer. I andre omgang kjører vi ganske bra og kommer til en del muligheter som vi ikke tar, oppsummerte TIL-trener Gaute Helstrup til Discovery.

Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen var meget oppgitt etter tapet.

– Det var j ... surt. Jeg forstår ikke at det står 1–3 etter denne kampen. De har vel tre avslutninger på mål, så det er bittert. Vi blir brutalt straffet, sa han til Discovery.

Tromsø kunne tatt en tidlig ledelse da Tomas Totland fikk ballen i god posisjon inne i feltet, men Jacob Storevik vartet opp med en fin redning.

Så ble muligens TIL og Totland snytt for straffe da han gikk over ende inne i feltet etter en duell med Franklin Nyenetue. Dommeren dømte ikke straffespark.

To dødball-scoringer

Det var istedenfor bortelaget som tok ledelsen da midtstopper Sander Moen Foss sto umarkert inne foran målet etter en corner, og enkelt kunne sette inn 0–1 med høyrebeinet fra seks-syv meter.

Hjemmelaget slet med å skape noe særlig annet enn et par Ebiye Moses-avslutninger som ble avblåst for offside.

Sandefjord doblet ledelsen etter en ny corner som Tromsø-forsvaret ikke fikk klarert. Amer Ordagic la ned til Vidar Jonsson, som behersket plasserte ballen i nettet.

Tidlig i andre omgang reduserte August Mikkelsen da han kastet seg frem på et perfekt overlegg fra Lasse Nilssen, men Tromsø kom aldri nærmere poeng i kveld.

– Vi har ganske mye å gå på spillemessig, men et varmt hjerte og bein som løper er viktig. Nå blir det bare en lett trening på onsdag før det er kamp (mot Rosenborg) igjen på torsdag, sa Sandefjord-trener Ødegaard til Discovery.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Sandefjord Fotball
 4. Fotball
BT anbefaler

Kvinne døde da mannen stoppet på E16. Nå er han dømt.

Da mannen stanset bilen, tok han et bilde av julebelysningen i Flåm.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne til Haukeland etter boligbrann i Austevoll

 2. Omfavner forslagene til korona­tiltak: – Kommunene står i helspenn

 3. – Bergenspolitikken er en parodi, ikke et demokrati

 4. Nå skal det settes opp pleksiglass i stortingssalen

 5. – Ved siden av Bibelen og Hamsun, burde alle nordmenn ha denne boken i hyllen

 6. Regjeringen med nye tiltak: Dette gjelder fra midnatt