Lingard-oppvisning da West Ham vant

(Wolverhampton-West Ham 2-3) Etter 30 serierunder sist sesong var det målforskjellen som holdt West Ham på rett side av nedrykksstreken. Nå er London-klubben på Champions League-plass.

 • Jostein Magnussen, VG
Publisert Publisert

For med borteseieren mot Wolverhampton på 2. påskedag klatrer West Ham til 4. plass i Premier League. Nå er det fire poeng opp til Leicester og ett poeng ned til Chelsea som har Europa League-plassen med åtte serierunder igjen.

Da 30 kamper var spilt av forrige sesong hadde West Ham 27 poeng og lå 56 bak serieleder Liverpool på en 17. plass. Når påsken er over er London-klubben tre poeng foran sist sesongs seriemester. Det er litt en av snuoperasjon.

Jesse Lingard har sin del av den. Han sto med fem mål og to målgivende på syv kamper etter at han kom på lån fra Manchester United.

– Det var en tøff kamp, men vi klarte oss. Det var en stor seier. Nå må vi bare holde fokus i de neste kampene. Det er vanskelige kamper som gjenstår, men guttene er klare, sier Lingard til Sky Sports.

FIKK NOE Å FEIRE: Jesse Lingard holdt tungen rett i munnen da han løp fra alt og alle og sendte West Ham i føringen mot Wolverhampton.

Lingard-oppvisning

28-åringen pyntet på statistikken da han startet ti meter på egen banehalvdel og satte fart mot mål. Etter å ha kommet seg forbi to Wolverhampton-spillere tuppet han ballen over keeper Rui Patricio allerede etter seks minutters spill.

Pablo Fornals økte til 2–0 åtte minutter senere før Lingard leverte sin tredje målgivende i West Ham-drakt. Denne gang til Jarrod Bowen.

Med 3–0 etter 38 minutter så det lyst ut for London-klubben. Så kom reduseringen før pause da Leander Dendoncker brukte hodet på et innlegg fra Adama Traore.

Les også

Innbytter ødela for Everton

Og plutselig var det kamp og spenning igjen etter at innbytter Fabio Silva reduserte til 2–3 med en flott scoring fra hjørnet av femmeteren.

West Ham ble presset på tampen, la seg lavt, men holdt unna i sluttminuttene.

Nå venter Leicester i neste kamp.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal147251720-323
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
 1. Premier League
 2. West Ham United FC
 3. Wolverhampton Wanderers FC
 4. Fotball
BT anbefaler

Kvinne døde da mannen stoppet på E16. Nå er han dømt.

Da mannen stanset bilen, tok han et bilde av julebelysningen i Flåm.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Omfavner forslagene til korona­tiltak: – Kommunene står i helspenn

 2. Husbrann i Austevoll

 3. – Bergenspolitikken er en parodi, ikke et demokrati

 4. Nå skal det settes opp pleksiglass i stortingssalen

 5. – Ved siden av Bibelen og Hamsun, burde alle nordmenn ha denne boken i hyllen

 6. Regjeringen med nye tiltak: Dette gjelder fra midnatt