Bodø/Glimt snytt for scoring i nytt poengtap: - Frustrerende

(Bodø/Glimt - Viking 2–2) Kun én seier på de fem siste kampene er fasit for fjorårets seriemester. Nå kan en feilaktig annullering sørge for at Molde drar fra i toppen.

 • Daniel Nerli Gussiås, VG
Publisert Publisert

På stillingen 1–1 gjorde assistentdommer Ivar Askeland en katastrofal feil. Ulrik Saltnes, som var en meter onside, fikk scoringen sin feilaktig annullert. Det kan ha kostet Glimt dyrt.

– Det er slik det er. Det er frustrerende. Vi har ikke fått noen hjelp fra dommerne i år. Skal vi ha ballen i spill, må vi gjøre det selv. Vi må bare fokusere på oss selv, sier Ulrik Saltnes til Eurosport om situasjonen.

– Jeg skjønner veldig godt at Saltnes er frustrert. De skulle nok vunnet, for den skulle vært tellende, sier Vikings Veton Berisha om annulleringen.

Ytterligere to scoringer av Patrick Berg og nettopp Veton Berisha gjorde at det endte 2–2 på Aspmyra. Dermed tapte Bodø/Glimt to verdifulle poeng i gullkampen.

– Jeg er ikke fornøyd med poenget, men vi går ut med god energi og gjør det vi hadde snakket om. Men vi fikk en stor utfordring med å møte en sekser bak. De ble vanvittig lave, og vi var ikke gode nok til å bryte det ned. Vi prøvde, men vi strakk ikke helt til, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.

DISPUTT: Ulrik Saltnes (t.v) var alt annet enn fornøyd med dommer Dag Vidar Hafsås.

– Vi er ikke helt der vi skal for tiden. Vi må jobbe beinhardt med å få relasjonene til å sitte mellom de vi har tilgjengelige, fortsetter treneren.

Knutsen ville ikke skylde poengtapet på den annullerte scoringen.

– Jeg forsto ikke hvorfor den ble annullert. Det er ikke offside, men vi får ikke gjort noe med det, konkluderte treneren da han fikk se tv-bildene.

Gjestene gjorde det vanskelig for fjorårets seriemester fra start. Etter en uvanlig hendelsesfattig første halvtime, eksploderte det inn mot pause. Hjemmelaget fikk betalt for presset i form av et straffespark, som kaptein Patrick Berg sikkert satte i nettet.

Så, på overtid av den første omgangen, svarte gjestene. Joe Bell overrasket Glimt-forsvaret med et hurtig frispark. Veton Berisha fikk ballen alene med keepervikar Smits, og satt den iskaldt inn i nettet til 1–1.

Den andre omgangen fortsatte som slutten av den første, og det tok bare fem minutter før kampens store snakkis skjedde. Ulrik Saltnes bredsidet ballen i nettet. Men assistentdommer var raskt oppe og vinket for offside.

– Der blir Bodø/Glimt frarøvet en scoring, konkluderte Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud da reprisen rullet over skjermen.

Les også

Omoijuanfo forlater Molde ved sesongslutt: - Kan ikke kvitte oss med toppscoreren nå

Oppgjøret på Aspmyra fortsatte å levere. 55 minutter var spilt da Kevin Kabran fant Veton Berisha på bakre stolpe. Et enormt hodestøt sørget for at Viking hadde snudd kampen.

– Det var en nydelig scoring. Jeg fikk et godt treff, og det var akkurat det jeg prøvde på. Hadde jeg prøvd ti ganger til, ville jeg nok bare satt en av dem, sier Berisha.

Bare fire minutter senere svarte hjemmelaget.

Et hjørnespark endte opp hos Patrick Berg på bakre stolpe. Han ventet ned ballen etter en uvøren involvering av keeper Arild Østbø, og klinket den i nettet. Dermed hadde vi to tomålsscorere på Aspmyra. Bare minutter etter traff Saltnes metallet.

Tomålsscorer Berisha måtte gi seg med en skade 20 minutter før slutt, og da gikk luften litt ut av gjestene. Bodø/Glimt presset på for et vinnermål, men Viking sto imot.

– Dette var sterkt. Vi gjennomfører en defensiv kampplan, men vi skaper også litt selv. Det er ikke mange som får med seg noe herfra, oppsummerer Vikting-trener Bjarte Lunde Aarsheim etter kampen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt
 3. Fotball
BT anbefaler

Sølvi fant sønnen død. Hun skulle ønske hun hadde blitt oppsøkt av et kriseteam.

Ny doktorgrad: Foreldre som mistet barn i narkotikarelatert død sier de fikk lite oppfølging.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Mer trøbbel i Arna: Bil gikk tom for strøm på E16

 2. – Derfor var ikke toget fullt, selv om det var merket som utsolgt

 3. Han startet butikk fordi familien trengte jobb. I fjor tok det helt av.

 4. – Da jeg så de andre gå i dusjen på Sammen, tenkte jeg at det var lurt

 5. Brann i enebolig på Askøy – én person er hentet ut

 6. Navs fedrekvote­praksis kan havne i retten