Spanjolen vant tre strake seriepokaler med både Barcelona og Bayern München, men årets Premier League-triumf satt langt inne. I siste serierunde måtte City gjennom en snuoperasjon mot Brighton før forsvaret av fjorårets tittel var i boks.

City stoppet på 98 poeng, ett mer enn Liverpool. Etterpå var Guardiola en lettet manager.

– Vi måtte vinne 14 seriekamper på rad for å klare det. Dette er den suverent tøffeste tittelen jeg har vunnet i hele min karriere, sa Guardiola ifølge BBC.

Pep Guardiola og hans Manchester City ble hardt presset av Liverpool, men holdt unna med ett poengs margin.
Frank Augstein / AP / NTB SCANPIX

Var syv poeng bak

Like etter årsskiftet kom Liverpool til Manchester med en syv poengs luke på tabelltoppen. Med borteseier mot City mente de fleste at gullkampen ville være over. I stedet vant Guardiolas lag 2–1.

Det skulle vise seg å bli Liverpools eneste serietap denne sesongen. City tapte på sin side fire ganger, men spilte kun to uavgjorte kamper mot rivalens syv. Det ble til slutt nøkkelen for de lyseblå.

– Jeg må selvsagt gratulere Liverpool. Takk skal dere ha. Forrige sesong satte Manchester City standarden, men denne gangen hjalp de oss med å heve den. Å ha en slik rival ga oss dytten vi trengte til å oppnå det vi har klart, påpekte Guardiola etter søndagens serieavslutning.

– Det er utrolig. 198 poeng på to sesonger. Har du tatt 100 poeng, vil du normalt få en dupp. Liverpool hjalp oss med å opprettholde nivået, la han til.

Inntil søndag hadde ingen lag forsvart en Premier League-triumf siden Manchester United gjorde det i 2009.

Manchester City-spillerne gjorde stas på sin suksessmanager Pep Guardiola ved å kaste ham opp i luften.
TOBY MELVILLE / REUTERS / NTB SCANPIX

Vil kopiere byrivalen

Neste sesong satser Guardiola på å kopiere ligatrippelen han innkasserte i både La Liga og Bundesliga. I Premier League er det bare Manchester United som har greid å vinne tittelen tre år på rad (1999–2001 og 2007–09).

– Det blir tøffere, men vi kommer også til å bli sterkere. Når du kan vinne to strake, har jeg følelsen av at vi neste sesong vil komme tilbake og prøve å bli så gode som vi er akkurat nå.

Liverpool har ikke vunnet en ligatittel i Premier League-æraen. Forrige gang rødtrøyene ble engelske mestere, var i 1990.