Cuphelt Bendtner om dobbelttriumf og turbulent RBK-år: – Jeg har nådd alle målene

Det har stormet rundt dobbeltmester Rosenborg hele året. Men kritikken preller av tomålsscorer og cuphelt Nicklas Bendtner (30).

Publisert:

Nicklas Bendtner scoret to ganger og strålte etter seieren i cupfinalen mot Strømsgodset. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Rosenborg-Strømsgodset 4–1

ULLEVAAL: Han var den første til å takke dommer Trond Ivar Døvle for kampen.

Så kastet Nicklas Bendtner seg inn i seiersdansen med de andre Rosenborg-spillerne.

Han fiklet litt med mobilen, sendte en tekstmelding og tok noen selfier.

Deretter tok «lord Bendtner» turen opp til kong Harald for å motta den store pokalen, det synlige beviset på at Rosenborg hadde slått Strømsgodset 4–1 i cupfinalen på Ullevaal.

Bendtner scoret de to siste da RBK vant klubbens cuptriumf nummer 12, trøndernes tiende dobbelttriumf. Bare de fire siste sesongene har de suverene trønderne vunnet «the double» tre ganger.

Nicklas Bendtner hilste på kong Harald etter cuptriumfen på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Bendtner hyllet laget

Rosenborg vinner alt i Norge. Men får likevel kritikk fordi de ikke spiller bra nok. Det skjønner ikke Bendtner mye av.

– Jeg kom til Rosenborg for to år siden for å være med på å vinne titler, for å være med å utvikle laget. Alle de tingene har vi lyktes med. Etter to år i Rosenborg står jeg her som en veldig glad mann. Jeg har nådd alle målene, sa Bendtner en time etter at han hadde hilst på kongen, rakettene ble sendt til himmels over Ullevaal stadion og den største jubelen hadde lagt seg.

Rosenborgs superdanske smilte og var fornøyd. 30-åringen sa at det var laget som vant, at det ikke var viktig at det var han selv som scoret de to siste målene.

3–1-målet, det som punkterte kampen, gikk via Bendtners hofte etter at lagkamerat Birger Meling hadde skutt fra hjørnet av 16-meteren.

Det siste banket han i mål via tverrliggeren som en ekte goalgetter, etter et strøkent innlegg av den gode venstreback Meling.

– Hvor høyt rangerer du denne triumfen?

– Du må spille hvor du er. Uansett hvilket nivå, eller hvor du er, så handler det om å vinne. Hvis jeg spiller kort eller sjakk vil jeg vinne. Det er trofeene i skapet du kikker tilbake med glede på, det er hva du har prestert med dine lagkamerater som gjelder.

– Hva tenker du om din egen fremtid?

– Ikke så mye. Jeg har tidligere uttalt at jeg regner med å være her neste år.

Svarer kritikerne slik

Rosenborg har vunnet to titler i 2018. Men det har vært kraftig turbulens rundt klubben fra Trondheim. Trenersparkingen i sommer var mildt sagt omstridt. Fortsatt er det uavklart hvem som leder norsk fotballs gullmaskin i 2019.

Og i Europa, som er målestokken for Rosenborg, har resultatene vært begredelige.

– Hvordan opplever du kritikken?

– Med én gang det går litt dårlig, er det mange mennesker som rekker hånden i været og gjerne vil snakke veldig mye om hva som burde vært gjort annerledes og hvorfor ting går galt. Det er noe vi lever med, at når ikke alt lykkes snakkes det. Men vi har hele tiden stått sammen som lag, vi har hele tiden stått sammen som klubb, og nå står vi her med to trofeer.

– Er du skuffet over gapet fra RBK og til de andre lagene i Europa League?

– Ja, men det er et nivå eller to eller tre over eliteserien. Det må vi ta med. Og det må vi se på. Men husk at vi spiller mange kamper, og når vi møter de store lagene må vi være 100 prosent friske og ha det lille ekstra på vår side. Det har vi ikke hatt, derfor har vi slitt. Målet var at vi skulle gjøre det godt i Europa. Det har vi ikke, men vi står her likevel med to pokaler i 2018 og det kaller jeg en meget vellykket sesong.

Må sone 50 dager i fengsel

Bendtner har også hatt et trøblete år. Han mistet VM på grunn av skade, har kun fem seriemål og nådde sin bunn av 2018 da han ble dømt til 50 dagers fengsel for vold mot en taxisjåfør i København.

Dansken ville ikke snakke noe om det. Han ville nyte cuptriumfen. Han ville være sammen med familie og RBK-venner denne søndagskvelden i Oslo.

Om hva han gjør etter at den siste Europa League-kampen er unnagjort, svarer Bendtner at han skal sammen med familien. Men at han ikke «helt vet hvordan p.t.».

– Vet du noe mer om når du skal sone?

– Jeg har nettopp vunnet cupfinalen ... Når jeg vet mer, vet dere også mer.

Sa Bendtner og dro ut i den regntunge Oslo-kvelden. Han var klar for «noen banketter».

Det var i bunn og grunn ganske deilig å være «lord Bendtner», som han kalles, i Oslo søndag 2. desember 2018.

– Hva sa lord Bendtner til kong Harald?

– Hæ?

– Hva sa lord Bendtner til kong Harald?

– Eh. Det var vel «til lykke».

Publisert: