- Et bakholdsangrep 16-17 timer før kamp

<p>Ungarns landslagssjef Karl-Erik Bøhn visste ikke om fredagens pressemelding. <strong> <i>Se video!</i></strong></p>

Publisert:

Beograd, Serbia 20121214.Ungarns trener Karl Erik Bøhn under pressetreffet med semifinale-lagene i håndball-EM som holdes i Beograd Arena fredag ettermiddag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB SCANPIX

NORGE — UNGARN 30-19

Norge knuste Ungarn i semifinalen lørdag, i det som nærmest ble en parademarsj for Norge mot laget som er trent av Karl-Erik Bøhn. 30-19 endte det til slutt i Beograd.

Ungarns landslagssjef fikk ikke en optimal oppladning til kampen etter at det fredag kveld ble gjort kjent at Bøhns langvarige forhold til Norges Heidi Løke har vært over en stund.

- Dette ga Ungarn en dårlig inngang på kampen, men Norge var mye bedre og fortjente seieren, sier Karl-Erik Bøhn til adressa.no like etter semifinalen.

- Uakseptabelt

Han reagerer kraftig på tidspunktet for avgjørelsen om å offentliggjøre bruddet, og gir håndballjentenes pressetalsmann Halvor Lea skylden.

- Dette var et bakholdsangrep 16-17 timer før kamp som ikke ga noen muligheter til å varsle barna og de der hjemme, sa en indignert Bøhn.

— Det er vel slik Halvor Lea jobber, og dette skal jeg ta opp med Olympiatoppen. Dette kan jeg ikke akseptere, langet han ut.

- Vi hadde en avtale om at dette skulle offentliggjøres etter EM, men det er vel slik man jobber, sier en sarkastisk Ungarn-trener.

- Varslet Bøhn før offentliggjøring

Halvor Lea vil ikke uttale seg i saken, men henviser til landslagssjef Thorir Hergeirsson.

— Det er ikke slik vi ser på saken. Vi ble kontaktet av TV 2 i går kveld der de sier at de har sikre kilder på at forholdet er slutt og at de kommer til å publisere nyheten uansett. Da velger vi i samråd med Heidi, som kjente veldig på dette, å gå ut med hennes versjon. Hun var i kontakt med Karl-Erik om denne saken før denne meldingen ble sendt ut slik at han var informert, sier Hergeirsson til adressa.no.

Vi står inne for meldingen. Dette er ikke en hyggelig sak og det er ikke en sak vi vil ta videre, sier islendingen.

- Fikk Bøhn muligheten til å ha innvirkning på hvordan dette skulle offentliggjøres?

— Han var kontaktet under utarbeidelsen av meldingen, sier Hergeirsson.

Taus Løke

Heidi Løke var ikke interessert i å utdype situasjonen overfor media.

- Oppladningen til kampen var kanskje ikke den heldigste for din del?

- Nei, men jeg er her av én grunn, og det er å prøve å spille best mulig for Norge. Det føler jeg at jeg har fokus på, og det er det som er jobben min, sier Løke til adressa.no.

- Karl-Erik sa at dere var enige om å offentliggjøre dette først etter EM. Hvorfor ble det som dette nå?

— Jeg må bare henvise til den pressemeldingen. Utover det har jeg ikke mer å kommentere, sier Heidi Løke.

Her er pressemeldingen som ble sendt ut til media fredag kveld:

Forholdet mellom Heidi Løke og Karl-Erik Bøhn er over

Norge spiller lørdag semifinale mot Ungarn i håndball-EM. Mediene har fokusert på at dette blir en samboerduell mellom Heidi Løke og Ungarns trener Karl-Erik Bøhn. For at dette ikke skal bli feil fremstilt i mediene i finalehelgen, ønsker Heidi Løke å informere om at forholdet til Bøhn har vært over i en tid.

- Forholdet vårt ble avsluttet en tid tilbake, men ettersom deler av media er blitt kjent med dette nå, kjennes det riktig å bekrefte bruddet før vi skal møtes i semifinalen. Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å kommentere vårt avsluttede forhold etter helgens kamper. Mitt fokus er hundre prosent på de gjenstående kampene i EM, sier Heidi Løke.

Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer fra Heidi Løke eller landslagsledelsen om dette.

Publisert: