Kan ikke love Skålevik spissplassen

Trener Lars Arne Nilsen kommer ikke til å dyrke sin nye målmaskin utelukkende som midtspiss.

  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

SOGNDAL — BRANN 0-0

FOSSHAUGANE (bt.no): Som spiss for Nest-Sotra hadde han scoret fire mål mer enn resten av Branns startellever mot Sogndal til sammen, Steffen Lie Skålevik.

Men i sin debut for storebror Brann ble han, noe overraskende, henvist til en plass bredere i banen. Azar Karadas ble foretrukket på topp, mens sotrastrilen fikk en rolle med langt mer defensivt ansvar.

— Vi ville ha trykk rundt Azar og løpskraft opp og ned på sidene. Vi visste at vi kom til å møte et fysisk sterkt lag som kom til å løpe mye, og da trengte vi toveiskanter, som Steffen, forklarer trener Lars Arne Nilsen.

Lover ikke spissplass

For selv om det er som midtspiss Skålevik har scoret 22 mål på halvannen sesong for Nest-Sotra, kan han ikke regne med å bi dyrket i samme rolle i Brann.

MANGE DUELLER: Steffen Lie Skålevik var involvert i mange tøffe dueller i debuten mot Sogndal. Her er det Hannu Patronen som forsøker å stjele ballen fra Brann-stallens ferskeste medlem.

— Han kan spille i alle de tre angrepsposisjonene, og vi kommer nok til å bruke ham i litt forskjellige roller. Han har en vanvittig løpskraft og et trykk i spillet sitt, som vil komme godt med uansett, sier Nilsen, før han presiserer:- Han var jo spiss mot Sogndal også. Hans jobb var å jakte ballene bak Azar og hele tiden være foran mål.

Selv synes Skålevik at kantrollen passer ham helt fint.

— Jeg fikk en fin rolle i denne kampen, hvor jeg kan skjære innover i banen. Det er gøy å spille med spillere som Azar, som kan stusse meg gjennom. Dessverre manglet det litt på timingen, men ellers så gikk det bra, sier Skålevik, og legger smilende til:

— Azar og Johnny Furdal har jo litt forskjellige kvaliteter.

- Nervøs

Både treneren og Skålevik selv var fornøyd med debuten for Branns A-lag, selv om han aldri kom til de helt store sjansene.

— Jeg følte jeg klarte meg bra. Det var mye nesten. Vi får satse på at det løsner på søndag, oppsummerer krepsefiskeren kortfattet.

- Du har riktignok spilt med Brann-drakten før, men hvordan var det å ta den på seg som A-lagsspiller?

— Jeg var litt nervøs før jeg gikk utpå, jeg må innrømme det. Men da kampen var i gang klarte jeg å slappe av og ikke tenke for mye, sier Skålevik, som har vært en eneste stort smil siden overgangen til favorittklubben gikk i orden.

— Jeg har vært sykt kry de siste dagene over å ha fått denne sjansen, og det var stort å ta på seg den mye omtalte lateksdrakten. Men jeg tror det bare er bra at det sprudler litt. Hvis ikke jeg hadde kjent på denne følelsen, så hadde det vært noe galt, forklarer han.

Stillingskrig

Debuten ble dog ingen kamp som vil bli husket av så veldig mange flere enn ham selv. Toppoppgjøret ble som ventet en stillingskrig, hvor det var langt mellom sjansene.

De største mulighetene kom etter dødball, noe Sogndal trivdes best med.

— Jeg synes vi holdt oss bra til kampplanen i starten, men så falt vi litt bakpå mot slutten. De fikk mange dødballer og innkast, slik at kampen kom inn i deres spor, sier Skålevik.

Dermed endte det med 0–0 og status quo mellom to av de største opprykksfavorittene. Fortsatt er det syv poeng mellom Brann og Sogndal, men Sandnes Ulfs tap i Kristiansund gjorde avstanden opp til den andre opprykksplassen kortere. Selv om Kristiansund nå har like mange poeng som Brann, er luken opp til Ulf ikke større enn to poeng.

— Vi tok et lite steg nærmere toppen nå, men det er fortsatt et stykke igjen, konkluderer trener Nilsen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. For redd til å vinne

  2. Enorm Leciejewski reddet Brann-poeng

  3. Kostbar black-out for Sandnes Ulf

  1. Fotball 1. div
  2. Sogndal
  3. SK Brann
  4. Steffen Lie Skålevik
BT anbefaler

Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN