Sjekk den trøndertroppen: - Hjertet pumpet og hendene skalv

Slik reagerte Silje Waade etter at hun fikk vite om EM-plassen.

OVERBEVISTE: Silje Waade overbeviste landslagsledelsen under Golden League tidligere i høst. Nå har hun fått en plass i EM-troppen. NTB SCANPIX

Hele 7 av 16 spillere I den norske EM-troppen I håndball for kvinner kommer fra Trøndelag, eller har svært tett tilknytning til Byåsen.

Det må sies å være en rimelig god landslagsrepresentasjon fra landsdelen.

Thorir Hergeirsson har nemlig funnet plass til trønderne Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Marit Malm Frafjord (Larvik), Marta Tomac (Vipers), Silje Waade (Byåsen) og den kanskje største overraskelsen, Malin Aune (Oppsal), i troppen som skal kjempe om EM-gull i Sverige i desember.

Les også

Disse skal forsvare Norges EM-gull: - Det blir tøffere enn noensinne

Les også

Her er ekspertene som skal gi TV-seerne EM-dramatikken

Les også

«Årets trener» ville hente Byåsen-spilleren til København – fikk blankt nei

Glemte hva hun skulle handle

Legger man til Byåsens telemarking Emilie Hegh Arntzen og skaptrønder Camilla Herrem, som har spilt i Byåsen i en årrekke, blir det tett opp mot halvparten av det norske EM-laget.

— Jeg lå våken en stund. Hjertet pumpet, hendene skalv og jeg skjønte ikke helt hva jeg ble fortalt, sier Silje Waade om sin egen reaksjon etter at Hergeirssons assistenttrener Mia Högdahl ringte henne sent mandag kveld.

— Det var skikkelig artig. Litt uventet synes jeg selv, men det er bare sykt, sier hun fornøyd.

Les også

Nå er hun lagvenninne med idolet

Les også

Nå får Waade Danmark-tur likevel

Også Malin Aune fikk beskjeden fra Högdahl. Den 21 år gamle vingen var på vei til butikken da telefonen ringte.

— Mia ringte og fortalte det, og da jeg kom til butikken hadde jeg glemt alt jeg skulle handle. Da var det bare å gå rett hjem igjen, sier hun til NTB.

Byåsen-back Waade er med i troppen først og fremst fordi hun er en sterk forsvarsspiller. Samtidig er den venstrehendte skytteren solid begge veier, og kan være et alternativ fremover på banen dersom Norge trenger skyts fra distanse.

Satt på forelesning

Dermed har Hergeirsson endelig med en venstrehendt spiller som er sterkere bakover enn i angrep.

— Jeg gleder meg til hele opplevelsen. Det er bare å suge til seg erfaringen og nyte det, og så får jeg gripe sjansen jeg får komme utpå. Da er det bare å kjøre, sier Waade, som hadde forelesning i idrettsfysiologi da troppen ble offentliggjort tirsdag.

— Telefonen begynte å pipe, så jeg måtte sette den på lydløs, sier hun og ler.

Les også

Ekspertene er enige: Hun er Byåsens sikreste EM-kort

Molid skuffet

I tillegg til de sju som kom med til EM var ytterligere tre lokale med i bruttotroppen uten å bli tatt ut. Mange vil nok heve på øyenbrynene over at Mari Molid ble vraket av landslagsledelsen denne gangen.

— Jeg ble skuffet da jeg fikk beskjeden. Men jeg hadde det egentlig litt på følelsen at det lå i kortene denne gangen. Jeg skjønner tankegangen, at man ønsker å prøve litt nye spillere også. De tenker på fireårsperioden frem mot neste OL, sier Molid, som ikke har gitt opp landslagsdrømmen for fremtiden.

— Hadde jeg vært med nå hadde det blitt det tredje mesterskapet på ett år. Nå får jeg muligheten til å få litt ro og fokusert på grunntreningen som jeg ikke kunne prioritere i sommer. Det er kanskje fint sånn sett, sier hun og forsøker å se på det positive.

Heller ikke Byåsen-ving Marit Røsberg Jacobsen, som har storspilt denne sesongen, eller veteranen Ida Alstad får bli med til Sverige i desember.

Byåsen-trener Arne Högdahl mener det er «akseptabelt» å ha med to Byåsen-spillere i troppen i Hegh Arntzen og Waade.

— Vi har flere unge spillere på gang, og det er mange som ikke er langt unna en plass, sier han og tenker først og fremst på Røsberg Jacobsen.

Her er hele EM-troppen:

Målvakter: Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Silje Solberg (Issy Paris).

Utespillere: Emilie Hegh Arntzen (Byåsen), Veronica Kristiansen (Midtjylland), Stine Skogrand (Silkeborg), Vilde Mortensen Ingstad (Esbjerg), Nora Mørk (Györ), Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Malin Aune (Oppsal), Marit Malm Frafjord (Larvik), Silje Waade (Byåsen), Kjerstin Boge Solås (Tertnes), Amanda Kurtovic (Larvik), Camilla Herrem (Vardar), Sanna Solberg (Larvik), Marta Tomac (Vipers).