Deila: - Uten Champions League kan klubben hente ny trener

Derfor legger Ronny Deila om på Celtics sesongoppkjøring.

Publisert Publisert

Celtic har ennå mye å spille for denne sesongen, men Ronny Deila er godt i gang med planleggingen av neste sesong. Foto: Lee Smith, Reuters

  • Roar Lyngøy
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Fredag kveld spiller Celtic seriekamp borte mot bunnlaget St. Mirren. Med seier vil Celtic få åtte poengs luke ned til serietoer Aberdeen, og da er ligagullet nesten i boks. Ligacupen er allerede vunnet, og skulle Celtic også vinne FA-cupen vil Deila blir den tredje Celtic-sjefen til å klare en nasjonal trippel. Forrige gang det skjedde var under Martin O'Neill i 2001. Men allerede nå har Deila begynt å tenke på neste sesong, og det store målet er å kvalifisere Celtic for gruppespillet i Champions League, noe Deila ikke klarte på første forsøk.

Ifølge Daily Record er Deila enig med styreformann Peter Lawwell om at det blir minst mulig reising til treningskamper i sommer, og at fokuset skal være å kvalifisere seg til lukrative Champions League.

— Må være bedre forberedt

Og dersom han ikke skulle lykkes, spøker Deila med at klubben kan finne seg en ny trener i august.

— Hvis vi ikke når Champions Leagues gruppespill vil vi ha gjort alt vi kan. Og dersom vi ikke er gode nok må klubben se seg om etter en ny trener, sier Deila i en spøkefull tone, ifølge Daily Record.

Da han overtok Celtic i fjor sommer overtok han sommerplanen til tidligere trener Neil Lennon.

— Vi må være bedre forberedt fra starten av neste sesong. Alt kan skje i kvalifiseringen til Champions League, og da må forberedelsene våre være 100 prosent korrekt. Det blir ikke samme opplegg i sommer. Vi kommer til å spille færre kamper, reise mindre og forberede oss skikkelig for kvalikrundene, sier Deila.

- Handler om klubbens rykte

— Noen av treningskampene kan være lukrative, men det er mer penger å hente i Champions League. Det handler ikke bare om pengene: Champions League betyr mye for fansen, for vår erfaring, og for klubbens rykte, tilføyer han.

Sesongens siste kamp kan bli FA-cupfinalen 30. mai. Etterpå vil spillerne få tre ukers ferie.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Deila varsler sommerkjøp

  2. Deila om RBKs nysignering: - Han har noe RBK trenger

  3. Nå spiller Johansen mer enn verdensstjernene

BT anbefaler

Her kjører den nye treneren inn på Stadion

Kåre Ingebrigtsens første finte? Å fly via Oslo i stedet for å gå på det samtidige direkteflyet til Bergen.

LES SAKEN
  1. Internasjonal fotball
  2. Celtic FC
  3. Ronny Deila