Cleverley sendte Everton til himmels sekunder før slutt

Tom Cleverley ble den store helten og matchvinner da midtbanespilleren laget 1-0 på overtid for Everton borte mot Newcastle

everton.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Det siste sparket på ballen, for en stor skuffelse. Jeg er skuffet fordi spillerne ga alt. De fortjente ikke å tape, sa Newcastle-manager Steve McClaren etter kampen.

Kun Leicester og Manchester City har scoret flere mål enn Everton i Premier League denne sesongen, mens bare Sunderland har sluppet inn flere mål enn Newcastle. Mye tydet på et målrikt oppgjør, men slik ble det ikke.

– Alt vi kan gjøre er å komme oss opp igjen og prøve igjen. Vi kunne ha vunnet kampen, men vi burde ikke tapt den, sa McClaren.

God Elliot

I den første omgangen i Newcastle skjedde det lite. Everton var det beste laget, men fikk ikke uttelling i målprotokollen. I annen omgang tok det hele seg opp og det skjedde langt mer foran begge keeperne.

Lukaku var nær etter 57 minutter, men Rob Elliot avverget forsøket enkelt. Etter 71 minutter klarte vertene for første gang å etablere et press mot bortelaget.

Da kom Newcastle til flere store muligheter, men både Ayoze og Aleksandar Mitrovic traff like utenfor målet på gode forsøk. Da Georginio Wijnaldum prøvde seg, var Everton-keeper Tim Howard med på notene i det 76. minuttet.

Scoring på overtid

Like etterpå Newcastles store sjanser, fikk Ramiro Mori muligheten til å score kampens første mål. Midtstopperen fikk heade fra kloss hold etter en corner, men Elliot reddet mesterlig og oppgjøret så ut til å ende målløst.

– Vi visste at Newcastle hadde spilt veldig solid i de tre siste kampene. Jeg var veldig fornøyd med måten vi spilte på, sa Everton-sjef Roberto Martínez.

Like før overtiden var over fikk Everton corner etter at Romelu Lukaku ble taklet. Det påfølgende hjørnesparket forsøkte Elliot å bokse ut, men ballen gikk rett på hode til Cleverley, som headet inn 1-0 ti sekunder før overtiden gikk ut.

– Vi gjorde en komplett prestasjon i dag. Vi forsvarte oss bra og skape et stort antall sjanser. Å få scoringen i siste minutt utløser mange følelser og er en bedre seier, sa Martinez.

Det sikret Everton tre poeng for første gang på fire kamper og niendeplass med 26 poeng. Newcastle er på nedrykksplass med 17 poeng. (©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk