Så var det over

Vi måtte fryse oss gjennom en spennende fotballkamp som til slutt endte 1-1. Så fikk vi sagt det vi var kommet for å si: Farvel. Og for en gangs skyld kom Nils Arne Eggen i skyggen. <br></br>

Skammelsrud og Eggen

  • Gunnar Evensen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

I går kveld var nemlig Bent Skammelsrud kjempen på Lerkendal. Han dominerte alt i 90 minutter. For en gangs skyld var han ikke bare et tannhjul i maskineriet. Han holdt oversikten. Holdt hodet kaldt når det stormet bakover på banen. Spilte de andre fram med kløkt og kreativitet. Og var så nære, så nære å gi oss 2-1 helt på slutten. At han «bare» fikk 1-1 får så være, vi var så allikevel ikke kommet for resultatet.

Vi var kommet for å synge i kor med Elvis mens Nils og Bent vandret rundt. Vi sang «I can't help falling in love with you», alle 21.008 av oss.

— Tusen takk - dere har gitt meg utrolig mye, sa Bent til oss alle over høyttalerne. Han hadde ikke veldig lyst til å gå av banen. Måtte nesten hentes.

Det er i grunnen vi som skal takke. Bent var en av de mer usynlige spillerne i RBK, både på og utenfor banen. Når han er borte, vil vi nok få øye på ham.

For Bent Skammelsrud har det vært en lettelse å spille i mesterligaen. Der er han ikke så kjent. Der markerer de ikke så tett. Der får Bent mer rom og tid og der klarer han - gamle mannen - å ta ut alt.

— Jeg er stolt over at jeg har klart å ta ut det beste når det har vært mest om å gjøre, sa han etterpå.

— Det har vært en drøm å få spille mot de beste i Europa, der motstanderne er bedre enn landslagene i mange nasjoner, sa han. Og var samtidig litt skuffet over at det bare ble fire poeng i år.

— Men vi får ta det igjen seinere, sa han. Vi. Det skal litt til for å tenke annerledes.

Bent var rørt da det var over. Nils mer i humør. Så har da han hatt bedre tid enn Bent til å forberede seg på gårsdagen. Han beskrev æresrunden som en lang og koselig vei rundt banen.

— Men det stopper ikke der, vet dere, sa han etterpå. - Jeg og Bent har spilt våre viktigste kamper. Men vi har ikke tenkt våre viktigste tanker ennå. Vi vil begge tilhøre miljøet i vår kjære klubb. Jeg vil være like opptatt av at det skal gå bra i framtida, som da jeg hadde ansvaret selv, sa Nils. Også han litt skuffet over at det siste, lille manglet. Og over at de tullet litt for mye i de viktigste situasjonene og rotet bort en seier. Så begynte han å fortelle om Olav Duuns Juvikfolket. Og sånn kan det i grunnen få ende.

Det blir Åge Hareide som må ta revansjen for ham neste år.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Full splittelse mellom Bent og RBK

BT anbefaler

Brann-treningene var et fristed for Marcus Mehnert. Resten av døgnet kunne være knalltøft.

Marcus Mehnert presterte som vanlig på Brann-trening. Hjemme ventet mange vanskelige, ensomme timer.

LES SAKEN