Tabbe-Udjus tenker ikke på keeperkonkurransen

Konkurransen om å være Branns førstekeeper er enorm. Nok en tabbe gir ikke akkurat Kenneth Udjus (31) et fortrinn.

  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
TABBET SEG UT: Kenneth Udjus.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

LEVANGER (bt.no): Da han hadde briljert i to strake kamper, uttalte Branns keeper Kenneth Udjus at han ikke lenger ønsket å være i fokus etter en Brann-kamp. At keeperne er det, pleier å være et dårlig tegn, ifølge ham selv.Men i fokus havnet han igjen, og denne gangen var det ikke på grunn av storspill. Brann lå allerede under 0-1, da Udjus, som bakerste mann, skled, mistet ballen og forærte Levanger sin andre scoring.

En keepertabbe av godt gammelt merke.

— Jeg fikk en ball av Bismar (Acosta), og da hadde jeg for lengst begynt å tenke på hva jeg skulle gjøre med den. Jeg løftet blikket for å se hvilke muligheter jeg hadde, men jeg løftet det kanskje litt for fort. Sånt straffer seg hardt, forklarer Udjus.

Les også

Brann må fjerne Norling

— Man rister det av seg

Scoringen var et hardt slag i trynet for både ham selv og Brann. Allerede etter 28 minutter hadde de havnet under med to mål, og derfra og inn skulle det bli tungt å hente opp ledelsen til det hardtkjempende Levanger-laget.

- Hvordan preger en slik tabbe resten av kampen for deg?

— Det er kjedelig, men man girer seg raskt opp igjen og rister det av seg. Å gjøre slike tabber gjør en faktisk bare mer konsentrert, sier han.

Det så ikke helt slik ut i den andre omgangen. Den åpnet med at Ørjan Hopen skrudde en corner, som gikk via hanskene til Udjus og i mål. Fra tribunen så det ut som nok en feil, men sørlendingen deler ikke det synet.

— Det var en godt slått corner, som verken jeg eller Azar (Karadas) nådde helt opp på. Da kom det en foran oss og headet den i mål, via hanskene mine, forklarer Udjus, som dermed mener at noen andre enn Hopen bør krediteres målet.

Hard konkurranse om keeperplassen

Keepertrener Dan Riisnæs vil heller ikke kalle det tredje målet for en tabbe, i alle fall ikke før han har fått sett den om igjen.

— Jeg må se det igjen. Det var mye folk foran der, sier han.

Å gjøre tabber i seg selv er aldri gunstig. Når man i tillegg Brann har tre keepere på høyt nivå, kan det få flere konsekvenser enn bare tapte poeng.

Det tenker ikke Udjus på.

— Tabber er aldri gunstig, men det er verre at vi spiller den fotballen vi spiller. Om jeg står neste kamp, er det treneren som bestemmer. Jeg er, som jeg alltid har sagt, mest opptatt av hva jeg kan gjøre selv, sier Udjus.

Keepertreneren ønsker ikke å si noe om hvordan tabben har påvirket konkurransesituasjonen blant keeperne.

— Vi må sitte oss ned og se hva vi tenker å gjøre. Kenneth er bare uheldig på 2-0-målet, men sånt er selvsagt ikke gunstig, sier Riisnæs.

- Pinlig

Tabben ble uansett ikke kampavgjørende, for Levanger endte til slutt opp med å sette fire baller i nettet bak keeperen.

Som bakerste mann så han et Brann-lag som tidvis ble overkjørt på banen som blir kalt for en fritidspark.

— Det var forferdelig tungt å stå der bak. Jeg er utrolig skuffet over det vi presterte. Vi taper faktisk 4-1 helt fortjent, og det er det aller verste, sier Udjus.

— Det er pinlig. Det skal ikke skje, uansett. Rammen rundt kampen spiller ingen rolle. Det hadde vært like flaut å prestere slik foran 30.000 tilskuere også, legger han til.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Levanger FK
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Norling: - Vil Brann at jeg skal her, så finnes jeg her

  2. Demidov: - Det er ikke stolthet igjen i oss

BT anbefaler

«Vi har likt å spille for dere. Takk!»

Johnny Depp (59) valset inn på scenen på Bergenhus festning, til full jubel, da det var gått 34 minutter av konserten.

LES SAKEN