Eggen aktuell som ny Molde-trener

<p>Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen (69) skal stå på lista over aktuelle kandidater som ny MFK-trener, skriver Romsdals Budstikke.</p>

OSLO 20100918.Fotballtrener Nils Arne Eggen på Norges største bokfestival i Oslo lørdag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

Eggen var opptatt med Rosenborgs semifinale mot Follo og var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Men etter det vi forstår er han en av flere kandidater MFK vil sjekke ut i arbeidet med å ansette ny hovedtrener fra januar 2011 .

Ingen i MFK vil bekrefte at klubben har tenkt å spørre veteranen som blir ledig når Jan Jönsson overtar RBK ved nyttår.

– Trenere med Eggens CV vil alltid være attraktive, men jeg vil ikke kommentere navn i løpet av denne prosessen, sier direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball.

Han bekrefter imidlertid at MFK-ledelsen primært ønsker en rutinert norsk trener med god CV.

– Vi har flere kandidater som vi tenker på i øyeblikket, så får vi smalne inn lista til vi har funnet den rette , sier Nordstrand Jacobsen.

Han utelukker likevel ikke at MFK-ledelsen vil vurdere utenlandske navn seinere i prosessen.

Rösler ikke aktuell

Han slår fast at Uwe Rösler uansett er ferdig som Molde-trener i november, til tross for at han ser ut til å bli en så god løsning som ledelsen håpet da de ga Kjell Jonevret sparken.

– Uwe selv er veldig tydelig på at han flytter til familien i Manchester etter sesongen, og klubben er like kategorisk i dette spørsmålet. Han har andre oppgaver (Premier League-ekspert i TV 2) og vi skal ha nye folk inn i trenerteamet.

Nordstrand Jacobsen hevder det foreløpig er helt åpent hvem som blir ny MFK-trener.

– Vi har kommet i gang med arbeidet. Så spørs det hva som lar seg realisere av de kandidatene vi ønsker, hva som er tilgjengelig og til hvilken pris. Nå kaster vi opp alle ballene, så plukker vi dem ned etter hvert, sier Nordstrand Jacobsen.

Sollied avviser kontakt

Trond Sollied er arbeidsledig etter at han fikk sparken i Saudi-Arabia i august, men har selv avvist overfor Romsdals Budstikke at han er i kontakt med Molde Fotballklubb.

Steinar Nilsen, som var ønsket av MFK før Arild Stavrum ble ansatt, er ledig på markedet etter at han forlot Brann.

Ola By Rise bekrefter at han ønsker å bli hovedtrener på klubbnivå igjen, men har ikke hørt noe fra Molde nå.

– Det skjer jo at folk skifter jobb, men jeg har kontrakt med forbundet ut EM-kvalifiseringa som avsluttes neste høst. Forhåpentlig skal vi også til sluttspillet i 2012, sier Drillos assistent på landslaget.

Mons Ivar Mjelde er en annen norsk trener med meritter. Han er fortsatt tilgjengelig etter at han forlot Bryne for et snaut år siden.

Lokal trio

Tre lokale helter figurerer alltid på ryktebørsen når MFK skal bytte trener: Kjetil Rekdal (Aalesund) , Åge Hareide (Viking) og Ole Gunnar Solskjær (Manchester United) . Ingen av dem virker å være aktuelle for MFK akkurat nå.

– Jeg utelukker ingen navn på dette tidspunktet, men felles for disse tre er at de har avtaler med andre i 2011, sier MFK-direktøren.

(Artikkelen fortsetter)

Arne Sandstø gjør det godt med Løv-Ham. (Foto: Digitalsport)

Det samme gjelder en annen norsk trener som kan passe inn i MFKs profil: Arne Sandstø .

Den tidligere Odd— og Start-treneren har kontrakt med 1. divisjonsklubben Løv-Ham, med klausul om at han kan kjøpes fri ved eventuelle tilbud fra eliteserien.

TV2-ekspert Petter Myhre har suksess med Strømmen om dagen, som ligger på kvalifiseringsplass før innspurten i 1. divisjon.

PS: Tom Nordlie er ledig på markedet etter flere korte engasjement de siste årene. Etter det Romsdals Budstikke erfarer står han ikke på MFKs ønskeliste.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk