Her er fem mulige sportssjefer for Brann

Brann fant kun Knut Tørum da de lette etter sportssjef tidligere i år. Nå må de på leting igjen.

Roald Bruun-Hanssen trakk seg i natt. Brann gjør også store endringer i andre organisasjonsledd.
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Her er fem mulige kandidater for Brann:

1. Per-Ove Ludvigsen: Var sportssjef i Brann mellom 2002 og 2006, og oppnådde nesten kultstatus blant Brann-fansen for sin evne til å skille skit fra kanel. Også Ludvigsen sto for bomkjøp, men han huskes best for de lukrative investeringene Seyi Olofinjana og Paul Scharner. Opparbeidet seg et glimrende forhold til investorene i Hardball, og handlet et lag som kunne konkurrere om gullet, før han brått sluttet i 2006. Haken er at gullaget kostet over 40 millioner kroner, slike penger stilles neppe til rådighet nå. Kan være aktuell for å overta jobben etter Branns omorganisering, for tiden arbeider Ludvigsen i sin svigerfars firma. Han har i lengre tid syslet med agentvirksomhet på fritiden.

Les også

Bruun-Hanssen trekker seg: - Det beste er at jeg trer til side

2. Stig Lillejord: En av landets mest fremtredende spilleragenter med base i Bergen. Lillejord har tidligere uttalt til NRK at han kan være en kandidat til jobben som sportssjef i Brann, men ble ikke vurdert da stillingen var ledig tidligere i år. Har bred oversikt og et tilsvarende kontaktnett innenfor fotballen i Skandinavia, og også i flere mellomeuropeiske land. Er allerede agent for omtrent det som kan krype og gå av unge, lovende spillere i Brann, noe som kan gi ham en fordel. Driver nå agentselskapet sammen med den mangeårige speideren Bent Raknes. Kan utgjøre en pakkeløsning, men Lillejord er kontroversiell i mange leire.

3. Joacim Jonsson: Etter det BT erfarer markerte svensken sin interesse for sportssjefstillingen tidligere i år, uten å bli vurdert spesielt nøye. Svensken har tidligere gjort samme jobb i Fredrikstad. Han arbeider som ekspert for ulike medier og har servert den ene bredsiden etter den andre i retning Brann. Det kan tale imot hans kandidatur. I Fredrikstad var han ansvarlig for overgangene til en rekke utenlandske spillere, med vekslende hell.

4. Knut Tørum: Sotra-mannen er nå trener for FK Arendal i 2. divisjon, men var høyaktuell for stillingen tidligere i år. Takket da nei. Det kan være at situasjonen har endret seg nå, i og med at han i større grad får anledning til å sette sammen et team. Tidligere trener i Start og Rosenborg, har bred bakgrunn fra fotballforbundet og regnes for å være en faglig sterk kar. Har få meritter å vise til på logistikkområdet, annet enn at han som trener selvsagt har vært involvert i spilleroverganger.

5. Rune Soltvedt: Lillebroren til tidligere Englands-proff Trond Egil har vært sentral i oppbygningen av utviklingsavdelingen i Brann. Populær og jovial type, som er svært godt likt innad i klubben. Skal nå vikariere i stillingen — sist det skjedde var da Per-Ove Ludvigsen overtok på interim-basis etter Arne Møller for tolv år siden. Har såvidt fått smaken på kjøp og salg av fotballspillere i og med at han i år har assistert Roald Bruun-Hanssen og Rolf Barmen på området. Har likevel ikke et utbygget kontaktnett eller dokumenterte resultater innenfor området.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Supporterleder: - Håper dette gir ro til å gjenoppbygge Brann

  2. Supporterredaktør: - En riktig avgjørelse

  3. Maratonmøtet endte med tap for Barmen

  4. Brann ansetter sportssjef og speider

BT anbefaler

Sølvi fant sønnen død. Hun skulle ønske hun hadde blitt oppsøkt av et kriseteam.

Ny doktorgrad: Foreldre som mistet barn i narkotikarelatert død sier de fikk lite oppfølging.

LES SAKEN