Her er fem mulige sportssjefer for Brann

Brann fant kun Knut Tørum da de lette etter sportssjef tidligere i år. Nå må de på leting igjen.

Roald Bruun-Hanssen trakk seg i natt. Brann gjør også store endringer i andre organisasjonsledd.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Her er fem mulige kandidater for Brann:

1. Per-Ove Ludvigsen: Var sportssjef i Brann mellom 2002 og 2006, og oppnådde nesten kultstatus blant Brann-fansen for sin evne til å skille skit fra kanel. Også Ludvigsen sto for bomkjøp, men han huskes best for de lukrative investeringene Seyi Olofinjana og Paul Scharner. Opparbeidet seg et glimrende forhold til investorene i Hardball, og handlet et lag som kunne konkurrere om gullet, før han brått sluttet i 2006. Haken er at gullaget kostet over 40 millioner kroner, slike penger stilles neppe til rådighet nå. Kan være aktuell for å overta jobben etter Branns omorganisering, for tiden arbeider Ludvigsen i sin svigerfars firma. Han har i lengre tid syslet med agentvirksomhet på fritiden.

Les også

Bruun-Hanssen trekker seg: - Det beste er at jeg trer til side

2. Stig Lillejord: En av landets mest fremtredende spilleragenter med base i Bergen. Lillejord har tidligere uttalt til NRK at han kan være en kandidat til jobben som sportssjef i Brann, men ble ikke vurdert da stillingen var ledig tidligere i år. Har bred oversikt og et tilsvarende kontaktnett innenfor fotballen i Skandinavia, og også i flere mellomeuropeiske land. Er allerede agent for omtrent det som kan krype og gå av unge, lovende spillere i Brann, noe som kan gi ham en fordel. Driver nå agentselskapet sammen med den mangeårige speideren Bent Raknes. Kan utgjøre en pakkeløsning, men Lillejord er kontroversiell i mange leire.

3. Joacim Jonsson: Etter det BT erfarer markerte svensken sin interesse for sportssjefstillingen tidligere i år, uten å bli vurdert spesielt nøye. Svensken har tidligere gjort samme jobb i Fredrikstad. Han arbeider som ekspert for ulike medier og har servert den ene bredsiden etter den andre i retning Brann. Det kan tale imot hans kandidatur. I Fredrikstad var han ansvarlig for overgangene til en rekke utenlandske spillere, med vekslende hell.

4. Knut Tørum: Sotra-mannen er nå trener for FK Arendal i 2. divisjon, men var høyaktuell for stillingen tidligere i år. Takket da nei. Det kan være at situasjonen har endret seg nå, i og med at han i større grad får anledning til å sette sammen et team. Tidligere trener i Start og Rosenborg, har bred bakgrunn fra fotballforbundet og regnes for å være en faglig sterk kar. Har få meritter å vise til på logistikkområdet, annet enn at han som trener selvsagt har vært involvert i spilleroverganger.

5. Rune Soltvedt: Lillebroren til tidligere Englands-proff Trond Egil har vært sentral i oppbygningen av utviklingsavdelingen i Brann. Populær og jovial type, som er svært godt likt innad i klubben. Skal nå vikariere i stillingen — sist det skjedde var da Per-Ove Ludvigsen overtok på interim-basis etter Arne Møller for tolv år siden. Har såvidt fått smaken på kjøp og salg av fotballspillere i og med at han i år har assistert Roald Bruun-Hanssen og Rolf Barmen på området. Har likevel ikke et utbygget kontaktnett eller dokumenterte resultater innenfor området.

Publisert: