Brann pepet av banen etter nytt hjemmetap

Mons Ivar Mjelde og Start vant på Stadion. Krisen fortsetter for nedrykkstruede Brann.

Publisert Publisert

Brann-fansen fortvilte etter nok et hjemmetap. Foto: Eskil Wie

  • Magnus Wikan
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

BRANN STADION (bt.no): Mishagsytringer og pipekonserter haglet fra tribunen. Brann-spillerne forlot gressteppet på Brann Stadion med blikket vendt mot bakken. Med fire kamper igjen å spille, ligger Brann fortsatt under nedrykksstreken.

Les også

Nok en grusom kveld på Brann Stadion

— Det er utrolig bittert like etter et sånt tap. Men vi har fortsatt muligheter. I første omgang får vi ikke til det vi prøver på, sa Brann-trener Rikard Nordling til TV 2 etter nederlaget.

Søndag var det Start, ledet av tidligere Brann-trener Mons Ivar Mjelde, som påførte Brann et nytt tap, det niende på hjemmebane denne sesongen. Matthias Vilhjalmsson sendte Start i ledelsen etter svakt forsvarsspill av Brann. Stort bedre var ikke forsvarsspillet da Azar Karadas sendte ballen i eget mål og doblet Starts ledelse i den andre.

— Det er klart vi er veldig skuffet. Vi ønsker å ta tre poeng på hjemmebane. Det er en tøff periode for alle som har med Brann å gjøre, sa en meget skuffet Karadas.

Les også

Det ligner et styrt nedrykk

Da hjalp det lite for Brann at Marcus Pedersen reduserte ledelsen like før slutt. Start tok med seg alle tre poengene fra Brann Stadion.

Sørlendingene klatrer dermed til en 7.-plass i eliteserien, mens Brann fortsatt et på en 15.-plass, med ett poeng opp til Sogndal på kvalikplassen.

— Det er veldig godt for Start å vinne her i Bergen, sa Mjelde til TV 2. ## Islendingene sendte Start i ledelsen

Brann satte et umiddelbart press på Start, og kjempet seg frem til mange cornere de første åtte minuttene. De to første endte i ufarligheter, men på tredje forsøk var hjemmelaget svært nære ved å ta ledelsen. Jakob Orlov fikk avslutte upresset innenfor sekstenmeteren, men skuddet gikk langt til side for mål. En stygg miss av svensken.

Da Start angrep ble det langt farligere. Allerede på sin første sjanse, etter 17 minutter, fikk de høre nettsus. Gudmundur Kristjansson løp fra Daniel Mojsov, som glemte å følge løpet, og slo et glitrende innlegg til sin landsmann Matthias Vilhjalmsson, som enkelt kunne bredside ballen i mål fra kort hold.

Start-spillerne jubler etter å ha tatt ledelsen i Bergen. FOTO: DIGITALSPORT

Etter scoringen falt både tempoet og presisjonen i det Brann holdt på med. Illsinte supportere pep mot egne spillere og krevde innsats. Først i det 38. spilleminuttet fikk de noe å glede seg over. Erik Huseklepp driblet seg nedover kanten og spilte ballen lavt inn forn mål, der kom Birkir Sævarsson skliende, men islendingen klarte ikke å pirke ballen over målstreken.Start ledet 1-0 til pause.

Karadas-selvmål

Og det var de gulkledde gjestene som fikk den første sjansen etter hvilen. En utoverskrudd corner ble styrt mot mål av kaptein Glenn Andersen, men Brann-keeper Piotr Leciejewski fikk slått ballen til side for mål.

Azar Karadas var uheldig og doblet Starts ledelse. Her fra en annen duell i kampen. Foto: Cicilie S. Andersen

De mange personlige feilene har kostet Brann dyrt denne sesongen, og etter 61 minutter kom enda en. Et mislykket Mojsov-brassespark på egen banehalvdel endte opp i beina på Starts Ernest Asante. Han forsøker å slå en stikker til Vilhjalmsson. Azar Karadas skled for å blokkere ballbanen, men i stedet endret den retning og ballen rullet rolig inn i eget mål. 2-0 til Start.Brann forsøkte å svare like etter, men Fredrik Haugens gode frisparkforsøk smalt i stolpen.

Les også

Karadas tar på seg all skyld

Askar reduserte

Etter 80 minutter var Brann igjen nære, da innbytter Amin Askar styrte et knallhardt innlegg mot mål, men Start-keeper Terje Reinertsen sto i veien.

Da traff den hardtskytende kantspilleren bedre like etter. Umarkert i returrommet etter en corner klinket han ballen mål. I feltet fikk Marcus Pedersen en kroppsdel på skuddet, og styrte ballen forbi keeper og i mål. Plutselig ble det kamp igjen på Stadion.

Og Brann fortsatt kjøret mot Start-målet. I det 83. minuttet fikk Orlov igjen sjansen på bakre stolpe, men heller ikke denne gangen traff svensken mellom stengene.

Les også

Norling: - Har aldri vurdert å trekke meg fra jobben

Minuttet før slutt fikk Daniel Mojsov muligheten til å rette opp inntrykket etter forsvarsfeilene, men upresset fra ti meter avsluttet han midt på keeper Reinertsen.

Langt inn i overtiden fikk Orlov Branns siste sjanse, da han stanget et frispark fra Andreas Vindheim i tverrliggeren.

Flere sjanser fikk ikke hjemmelaget. Brann tapte 1-2 mot Start.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Brann pepet av banen etter nytt hjemmetap

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

Sønnen (42) sa først at foreldrene var på tur. Så tilsto han å ha drept dem.

Nektet straffskyld da Kolltveit-drapssaken startet.

LES SAKEN
  1. Eliteserien