Nå hinter Mohn om mer penger til Brann

— Jeg har støttet dem i alle år, har jeg ikke?

ÅPNER FOR GAVER: Trond Mohn har nærmest egenhendig reddet Branns regnskap de siste årene. Nå hinter han om bidrag i det pågående overgangsmarkedet, der Brann sliter for å få på plass flere forsterkninger.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Dette året har Branns sjefer messet om sin vanskelige økonomiske situasjon. Norges Fotballforbund har plassert klubben i det som heter rød sone, noe som medfører ekstra krav til ansvarlighet i klubbdriften. På overgangsmarkedet har Brann hentet en danske og en finne, men refrenget er at arbeidet er kjempevanskelig og kronene altfor få.

Hjelpen til Stadion har ofte kommet utenfra – først og fremst fra Trond Mohn. BT har spurt milliardæren om det kan bli sånn også i dette overgangsvinduet.

Og svaret fra Mohn lyder slik:

— Jeg har støttet dem i alle år, har jeg ikke?

72 år gamle Mohn har den siste tiden vært bortreist, og er nylig tilbake i Bergen. Han sier det ikke er noe som tilsier at han ikke vil fortsette å hjelpe Brann med penger.

— Nei, nei, nei. Vi får komme tilbake til saken, sier en smått kryptisk Mohn.

- God dialog med Mohn

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, sier hun har diskutert med Mohn i det pågående overgangsvinduet.

— Jeg har snakket med Trond Mohn, men ikke rettet en konkret forespørsel ennå, sier Johannesen – som dermed åpner for at en slik bønn kan komme.

Hun utdyper:

— Jeg har jevn og god dialog med Mohn og han er interessert i hvordan vi jobber og hva vi gjør. Så vil tiden vise hva som skjer.

Johannesen beskriver Branns handlingsrom som «begrenset» hvis klubben ikke får penger utenfra, og understreker at hun ikke tar gaver til spillerkjøp for gitt. Men at den daglige lederen jobber for å skaffe eksterne penger? Absolutt.

Soltvedt: - Noe å hente for

Mannen som skal skrape sammen mest mulig for de tilgjengelige midlene, er sportssjef Rune Soltvedt. Han mener det er realistisk å hente spillere uten å selge unna noen først.

— Vi har noe å hente for, så spørs det hvordan vi forvalter det vi har. Kanskje kan vi få til noe på egen hånd i første omgang, deretter er sjansen stor for at vi trenger hjelp, sier Soltvedt.

Brann skal ikke ha fattet en endelig beslutning om de ønsker Thomas Drage (23) eller Daniel Braaten (33), som var med klubben på treningsleir i Florida nylig. BT forstår at ingen parter lukker døren helt for hverandre.

For øvrig venter Brann på en inntekt som var uventet: Den for videresalget av Stéphane Badji. Midtbanespilleren forlot tyrkisk fotball til fordel for belgiske Anderlecht – og Brann, som solgte ham i fjor, kan få nær en million kroner. Istanbul-klubben Brann handlet med, har hittil oppfylt alle sine forpliktelser. Dialogen om videresalgspengene pågår nå.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk