«Brann bør ikke miste Demir»

KOMMENTAR: Han var Branns beste. Til tross for det er det usikkert om Erdin Demir blir i klubben etter sesongen.

DEMIR BØR BLI: Det mener BTs kommentator Tore Strand.
 • Tore Strand
Publisert Publisert
Erdin Demir spilte godt mot Kristiansund.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det bør Brann gjør noe med umiddelbart. Mot Kristiansund var han uheldig som ikke fikk et korrekt mål godkjent, men vel så viktig sett med Brann-øyne var spillet han viste. Oppgjøret mot nordmøringene var den beste kampen Erdin Demir har prestert i Brann-drakten, og det kom etter en periode hvor han lenge har spilt godt.I og med at kontrakten til Erdin Demir går ut etter sesongen, er han etter 1. juli i sin fulle rett til å forhandle med andre klubber. Derfor bør Brann umiddelbart sette seg ved forhandlingsbordet i et forsøk på å sikre seg Demir-underskriften for flere sesonger.

Viktig egenskaper

Lars Arne Nilsen har for lengst funnet ut at Brann ikke har flust med backer, og de har ikke råd til å gi slipp på en som både er venstre-bent, og har ekstrem fart. Det siste er av uvurderlig betydning i dagens fotball, noe Kristiansund fikk merke da svensken fosset opp og ned flanken.

Hans offensive raids bidro til mange av sjansene Brann skapte, og hans andreomgang var det klasse over. Derfor var det synd den ikke ble kronet med en scoring som burde vært godkjent.

Ankepunktene mot Demir har vært hans defensive svakheter. Jeg var selv lenge en kritiker av Demir, men over tid har han tatt skritt i riktig retning. En mot en har han bedret seg, og de mange feilposisjoneringene som preget hans første tid i Brann, er det også færre av.

Dessuten er det enklere i fotball å forbedre defensive mangler, enn det er å innøve nye, offensive trekk. Erdin Demirs spisskompetanse handler om å gi angrepene fart og bredde, egenskaper som er avgjørende for at det nye 4-3-3-systemet til Brann skal lykkes.

25 år gammel har han mange gode sesonger foran seg, og med det er han også i en aldersgruppe der Brann ikke har veldig mange spillere. Han har etter hvert opparbeidet seg verdifull rutine, samtidig som han har vist at han har tatt utfordringene som er kommet med trenere som ikke alltid helt har stolt på hans kvaliteter.

Alt annet enn bra

I sum har det gitt Brann en spiller som de ikke bør miste. For hver gang Erdin Demir spiller som han gjorde mot Kristiansund, vil interessen fra andre klubber også øke. Det gir Demir et godt utgangspunkt for forhandlinger, og Brann en situasjon der de bør skynde seg med å forlenge kontrakten.

For Brann trenger storspill fra Demir sin side når andre halvdel av sesongen starter igjen, og helst bør andre også vise formstigning utover høsten skal prosjekt opprykk lykkes.

For selv om Brann burde ha slått Kristiansund med langt klarere sifre enn 2-1, så skjulte ikke oppgjøret at Brann fortsatt hangler videre. Førsteomgangen var alt annet enn bra der Brann-midtbanen slet med å få noe som lignet kontroll på kampen, og der Brann skapte liten offensivt.

Derfor var det avgjørende at Kristoffer Larsen vartet opp med noe fra øverste hylle av sitt repertoar, men både Larsen og Brann svinger i prestasjoner. Mot Kristiansund fikk de dessuten hjelp av en svak dommer som ga Kristiansund-strategen Stian Gregersen et feilaktig rødt kort.

Brann har mye å rette på før andre del av sesongen starter med borteoppgjøret mot Follo 28. juli. De tre poengene mot Kristiansund gledet, og det er positivt at forsvarsspillet virker tryggere enn på lenge. Det siste har Erdin Demir også bidratt til. Skal en bygge gode lag bør en gjøre et grundig arbeid bakfra. En brikke i det prosjektet er å bli enig med Erdin Demir om en ny kontrakt.

Publisert

Les mer om dette temaet

 1. Reddet sin egen scoring

 2. Huseklepp mener sløsingen er Branns største problem

 3. Sandnes Ulf selger Halldorsson til Nederland

 4. Larsen senket Kristiansund med drømmetreff

 5. - Tilliten jeg har fått i Sandnes Ulf har gjort meg veldig godt

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Fotball 1. div
 4. SK Brann
 5. Kristiansund BK
BT anbefaler

– Statnett har bygget en linje som ikke fungerer

– Det er skremmende hvor lite strøm vi klarer å føre sørover i Norge, sier Bengt Jostein Haugnes.

LES SAKEN