Politiet etterforsker om tennisspiller ble forgiftet under Wimbledon

Tror britisk stortalent ble dødssyk etter å ha drukket rotteurin.

Gabriella Taylor ble akutt syk under Wimbledon. Nå etterforsker politiet om noe kriminelt har skjedd.
  • Eivind Evjen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Gabriella Taylor (18) fra Southampton måtte i juli trekke seg før kvartfinalen i juniorklassen av verdens største tennisturnering.

Først trodde de at det var et virus som slo henne ut, men nå etterforsker politiet altså om det kan ha vært overlagt forgiftning.

– Hun døde nesten, sier tennistalentets mor i følge The Telegraph.

Kommentar:

Les også

Disse olympiske lekene knuser et utdatert kroppsbilde

Akutt bakteriesykdom

En måned etter sykdommen er det blitt kjent at Taylor ble diagnostisert med bakterien leptospirose, som ifølge Norsk Helseinformatikk er en akutt bakteriesykdom som overføres fra dyr til mennesker.

I de fleste tilfeller har sykdommen et mildt forløp, men unntaksvis kan det oppstå en alvorlig sykdom, heter det på nhi.no

Milena Taylor, mor til Gabriella, er helt forferdet over at datteren kan ha blitt forgiftet med vilje, ifølge The Telegraph.

— I det ene sekundet var hun klar for kvartfinale i Wimbledon, men så plutselig ligger hun på intensivavdelingen på sykehuset. Vi kunne ikke forstå det da legene fortalte oss hva de hadde funnet ut, sier mor Taylor til den britiske avisen og fortsetter:

— At hun kunne bli syk i disse friske og profesjonelle omstendighetene bare via rotteurin var helt umulig for oss å forstå. Hun døde nesten.

Scotland Yard med etterforskning

Nå har Scotland Yard startet en etterforskning av saken. En talsperson fra politiet sier at de mottok anmeldelsen den 5. august om at den antatte hendelsen skjedde på en adresse i Wimbledon mellom 1. og 10. juli.

En teori er at noen helte rotteurin i en av tennistalentets drikkeflasker. Dette er ikke helt usannsynlig, skal vi tro Milena Taylor.

— Bagen hennes med drikkeflaskene sto ofte uten at hun fulgte med i spillerområdet, og noen kunne ha tatt muligheten til å forgifte vannet hennes, sier moren til avisen.

Gabriella Taylor er nå på bedringens vei og tilbake på tennisbanen. Noe hun er glad for, ifølge denne tweeten som hun postet onsdag formiddag.

Publisert