Kristoffer Larsen går ned over 150.000 kroner i lønn etter nedrykket

En av Brann-spillerne med nedrykksklausul, er Kristoffer Larsen. Han går ned over 150.000 kroner, selv om han knapt bidro til nedrykket.

Kristoffer Larsen går ned i lønn.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Larsen er så absolutt ikke blant spillerne i Brann som tjener best. i alle fall ikke etter at Brann rykket ned. Spilleren hadde i utgangspunktet etter det BT kjenner til en årslønn på rundt 650.000 kroner. I den samme kontrakten hadde han en klausul som sa at dersom Brann rykket ned, må han ned 25 prosent i lønnen. Til tross for at Larsen spilte det meste av sesongen på utlån i Hønefoss, og slik sett kunne gjøre fint lite for å hjelpe Brann til å unngå nedrykk, er lønnen hans nå barbert ned til temmelig nøyaktig 500.000 kroner.

— Oppleves det som urettferdig at du som verken er høytlønnet eller kunne gjøre noe for å unngå nedrykket må så pass kraftig ned i lønn?

— Det er ikke gøy, men heller ikke noe jeg tenker veldig mye på, men rykker man ned så skjer slike ting. Må du, så må du. Det er ikke like god økonomi der nede som i toppdivisjonen. Dette er bare en del av prosessen med å rykke ned, sier Larsen.

Han leier ut leiligheten sin og presiserer at han ikke opplever veldig store problemer som følge av inntektsbortfallet.

— Jeg får ikke problemer, slik det ser ut nå. Men det å gå ned i lønn, er selvfølgelig ikke noe man ønsker.

Les også

Midtbanespiller blir i Brann

Les også

Nå har 1. divisjon endelig fått nytt navn

Les også

Branns talenter skal gjøre seg Champions League-klare i Spania

Opprykk løser problemet

Larsen har løsningen på pengeknipen:

— Det eneste vi kan gjøre med det, er jo å sørge for at vi kommer opp igjen til elitedivisjonen.

Brann ønsker ikke å kommentere hvor mange spillere som har en nedrykksklausul i sin kontrakt. Ei heller hvor mange penger klubben sparer på lønnsbudsjettet totalt sett som en direkte følge av nedrykket. Det er på det rene at en rekke av de høyest lønnede spillerne ikke har nedrykksklausul i sine kontrakter.

I Brann spilte Larsen to kamper fra start i nedrykkssesongen. Etter ytterligere ti innhopp, dro han videre til gamletreneren Rune Skarsfjord i Hønefoss. Der leverte han utmerket og ble kåret til årets spiller. Larsen opererte i flere ulike posisjoner i Hønefoss, både som kantspiller, spiss og sentralt på midtbanen. Larsen har hatt en spillersamtale med Rikard Norling, og er ved godt mot etter denne:

— Rikard sa at jeg hadde gode muligheter til å få spille mye. Dette er selvsagt noe jeg er opptatt av selv, og det er også noe som er opp til meg selv. Vi snakket om at jeg måtte bli mer involvert i spillet.

— Oppfatter du det slik at du kan komme til å spille mer sentralt i banen også under Norling?

— Ja. Vi har i alle fall snakket om at jeg skal brukes på en måte som gjør at jeg bedre får utnyttet det jeg er god på.

Larsen er i god form etter utlånet, og de fysiske testene avdekket at han er blant spillerne som er i best fysisk forfatning. Askøy-mannen ser lyst på fremtidsutsiktene:

— Jeg har trent bra i vinter og spilt mye futsal, jeg føler jeg ligger bra an.

- Naturlig

En av dem som definitivt har en nedrykksklausul i sin kontrakt, er treneren. Rikard Norling har en lønnsavtale som gir ham tre millioner kroner i årslønn. Men det er dersom Brann spiller i eliteserien. Norling bekrefter at han må ned i lønn.

— Ja. Og det ser jeg på som fullstendig naturlig, uten noen som helst tvil.

— Skaper det problemer for deg?

— Jeg tror ikke jeg skal gå i videre diskusjoner rundt min private økonomi, humrer Norling.

Svensken slipper nok å sutte på tommelen. Etter det BT har grunn til å tro, har han en lignende klausul i kontrakten sin som det en del av spillerne har - altså blir lønnen barbert med om lag en fjerdedel.

Publisert: