Vardys erstatter herjet med Swansea - neste helg kan Leicester sikre ligagullet

Sensasjonen kan være komplett på Old Trafford om en uke.

Leonardo Ulloa jubler for scoring mot Swansea.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Overraskelseslaget måtte klare seg uten superspiss Jamie Vardy, som ble utvist mot West Ham forrige helg etter å ha filmet seg til sitt andre gule kort. Det klarte blåtrøyene uten problemer.

4-0-seier, etter én scoring av Riyad Mahrez og en dobbel av Vardys erstatter Leonardo Ulloa, sørget for at Claudio Ranieris menn nå er uhyre nære en sensasjonell ligatittel. Klubben leder serien med åtte poeng på Tottenham når det gjenstår tre serierunder. London-laget har riktignok en kamp til gode. De møter West Bromwich hjemme mandag.

Les også

Engelsk avis: - Mourinho har skrevet under for Manchester United

Utnyttet giganttabbe

Neste helg reiser de blå til Manchester for å møte United. Vinner de der, samtidig som Tottenham snubler i mandagens oppgjør, er serietittelen i boks allerede om en uke.

Leicester reddet ett poeng på overtid mot West Ham forrige helg. Søndag fikk de en langt enklere vei til poeng. Riyad Mahrez er forventet å bli kåret til årets spiller i Premier League. Etter ti minutter på King Powers Stadium viste teknikkeren hvorfor.

Les også

Martial sendte United til finale etter høydramatisk oppgjør

Mahrez utnyttet en forsvarstabbe av Swanseas Ashley Williams da han dro seg inn i banen og sendte ballen i nettet i det nærmeste hjørnet. Scoringen var hans 17. for sesongen.

— Jeg var litt heldig som fikk ballen. Etter det så jeg åpningen og skøyt. Jeg er lykkelig fordi det var en tøff kamp. Nå er det tre kamper igjen, og vi er mye nærmere, sier Riyad Mahrez i et intervju vist på TV 2. ## Vardys erstattet scoret to

Leonardo Ulloa fikk ansvaret med å erstatte toppscorer Jamie Vardy. Det klarte han med glans. Etter en halvtime doblet argentineren ledelsen da han stanget en dødball fra Danny Drinkwater i nettet.

Hjemmelaget ble liggende dypt i begynnelsen av andreomgang. Men som så mange ganger før, slo de plutselig til. Og igjen var det Ulloa som scoret for gjestene, da han i det 60. spilleminuttet kunne skli inn 3-0-scoringen etter et innlegg fra Jeffrey Schlupp.

Drøye ti minutter før full tid ble Ulloa trampeklappet av banen da han ble byttet ut for Andy King. Innbytteren var nære å øke ledelsen etter bare to minutter på banen. King ble spilt fri av målscorer Mahrez, men alene med Swansea-keeperen klarte han ikke få ballen i nettet.

Bare minutter senere var det en annen innbytter som fikk æren av å øke ledelsen for Leicester. Demarai Gray dro seg ned til linjen og la ballen inn i feltet. Der ventet Andy King, men midtbanespillerens heading endte tilbake hos Gray. Hans forsøk ble reddet, og på returen ventet Marc Allbrighton som trillet inn 4-0. — De går på vannet. Det er så sprøtt, hele greia med Leicester, oppsummerte TV 2-kommentator Per Jarle Heggelund på direkten.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk